Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Cyberpunk 2077 egy fiktív kaliforniai városban, Night City-ben játszódik, értelemszerűen 2077-ben. A megavállalatok irányítják az élet minden aspektusát a hatalmas felhőkarcolók legfelső szintjein, míg lent, az utcák szintjén a kábítószerekkel seftelő bandák, a technológiai szörnyszülöttek és a tudatmódosító szerek és technikák uralják.

Night City-ben a dekadencia, a szex és a popkultúra keveredik az erőszakos bűnözéssel, az extrém mértéket öltött szegénységgel és az amerikai álom elérhetetlen ígéretével. Mindez számos szinten megnyilvánul úgy képletesen, mint szó szerint. A városban rengeteg banda van, a demóban már láthattuk is az embereket az implantjaikért elrabló Scavengereket és a magukat gépi alkatrészekkel túltápoló Maelstrom Ganget. De a kasztosodás az utca emberén is figyelemmel kísérhető. Láthatunk Corpo Ratet, Slackert, Dirtgirlt, Dirtboyt, Street Vendort és így tovább.

A felnőtteknek szóló Cyberpunk 2077 főhősét nemes egyszerűséggel csak V-nek hívják, és 2054-ben született. Igen, ezúttal is fix a főszereplő neve, ám Ríviai Geralttal ellentétben ezúttal megválaszthatjuk, hogy férfi vagy nő legyen, illetve a karakter egyéb attribútumait is testre szabhatjuk a kinézetétől a tetoválásain át a haja színéig.

Mivel hősünk vagy hősnőnk egy olyan világban él, amiben boldognak és boldogtalannak is konnektor van az ülepében, felszerelhetünk néhány hardvert is magunkra. Ezek igencsak változatosak. Van az ellenséget és a tárgyakat szkennelő implant, olyan, ami a célzásban segít vagy éppen a mozgásunkat boostolja. Pengeszerű nyúlványok segíthetnek a falon futásban, egy másik kütyü a hekkelést (akár az ellenfél agyának meghekkelését is) teszi lehetővé, és így tovább. Ezek mellett különféle szerek is a segítségünkre lehetnek, az egyik ilyen az időt lassítja le.

A járművezetés nagy szerepet kapott a játékban, bajtársunk járgányán kívül többféle autót és motort birtokba vehetünk. A járművezetés kétféle nézetből, külsőből és belsőből történik, ebben szabadon választhatunk. Utóbbi esetben minden fontos adat a szélvédőre lesz kivetítve. Küldetésekre a Witcherhez (és más RPG-hez) hasonlóan az NPC-kel való beszélgetés során juthatsz hozzá – ugyanakkor néhány küldetés a karakter képességeinek szintjéhez van kötve, szóval nem vághatunk bele mindenbe azonnal.