A Horizon: Zero Dawnt a kritikusok és a játékosok is jól fogadták, ráadásul nem is csak egy szűkebb réteg. A Guerrilla Games legfrissebb játéka egy új mérföldkőhöz ért. A PlayStation legfőbb embere, Shawn Layden egy új interjú során elmondta, hogy eddig összesen 3.4 millió (ebből 915 000 példány digitális) darabot sikerült eladni a játékból. Ez egy egyetlen platformon elérhető játékhoz képest nagyon jó teljesítmény.

A megjelenést követő első két hétben 2.6 millió kópiát értékesítettek a játékból. Ha ez így folytatódik, akkor a SuperData előrejelzése is beigazolódhat. A SuperData szerint 2017 végéig akár 6 millió is elkelhet a játékból. Összesen pedig 8 millió példány eladására számítanak, ebben az esetben pedig az Uncharted 4 és a Metal Gear Solid V szintű sikert érne el a program.

Így nem csoda, hogy a Sonynak komoly tervi vannak a Horizonnnal, egyelőre viszont valószínűleg nem egy folytatásra kell majd számítanunk. A sikernek köszönhetően, ha minden igaz, akkor egy sztori központú DLC-t fognak hozzá kiadni, amit talán pont az E3 alatt fognak bemutatni. Bár ez közel sem biztos. Nektek hogy tetszett a játék? Szeretnétek, hogy valamilyen formában folytatódjon a kaland?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!