A Horizon: Zero Dawn sikere után a Guerilla Games méltán emelkedett a Playstation legjobb fejlesztői közé, alkotásuk mind a kritikusok, mind a játékosok, és természetesen a kasszák előtt is jól teljesített. Pár apróságot már megosztottak velünk a korai tervezési fázisban született elképzeléseikről, most ezt bővíti ki jócskán az alább is megtekinthető, bő háromnegyed óra hosszú dokumentumfilm.

Meg sem kíséreljük kivonatolni, hiszen annyi mindenről szó esik benne, a játék fejlesztésének gyakorlatilag minden fázisát érinti. Csak címszavakban összefoglalva a koncepció, a történet alapjai és a dizájn megszületésétől kezdve, a technikai megoldásokon át, a tesztelésig és végül a játék fogadtatásáig tényleg minden olyan részletre kiterjed a dokumentumfilm, ami érdeklődésre tarthat számot.

Az angoltudást és olvasószemüveget szokás szerint érdemes előszedni, de ha ezekkel nem is rendelkezel, akkor vigasztalhat a tudat, hogy a Horizon: Zero Dawn tényleg egy nagyszerű játék, és a folytatás is szinte garantált – maguk a fejlesztők is beszéltek már arról, mi mindenen bővítenének még egy "esetleges" második részben.