• A főszereplő-rendező Michael B. Jordan szerint Rocky öröksége mindig áthatja majd a szériát
  • Távozásával viszont Creed útját láthatjuk, aki családot alapít és saját döntéseket hoz
  • A március 2-án debütáló Creed III-ban a főhőst börtönból szabadult gyerekkori barátja hívja ki

Sylvester Stallone karrierje hetvenhat éves korában teljesen új utakra tévedt: idén láthattuk őt saját szuperhősfilmjében, illetve jelenleg fut a Maffiózók, a Gengszterkorzó és A Wall Street farkasa írójának vezetésével készült gengsztersorozata. Rocky karakterétől mégis elbúcsúzott Sly, a Creed harmadik részében már csak producerként tevékenykedik. A főszereplő-rendező Michael B. Jordan Empire magazinnak adott nyilatkozatában elárulta, milyen hatással volt a filmre az 1978 óta központi jelentőségű Stallone kamera elől történő visszavonulása.

Rocky távozása után

„[Rocky távozása nyomán] jobban elmerülünk Creed világában és láthatjuk őt előrelépni, saját családot alapítani, keresztülvágni az élet megpróbáltatásain. Lehető vált, hogy Adonis a saját lábára álljon és táplálkozzon Rocky bölcsességéből, amit tanult tőle az előző két rész során. Szerintem [a filmben] ott van Rocky szelleme, akinek a hagyatéka mindig is jelen lesz a sorozatban. Az ő esszenciája továbbra is velünk van, ugyanakkor a Creed széria határozott irányt vett” – idézi Michael B. Jordant a Screen Rant.

rocky-iv-5092e5c479cd44f3acbfb57fdffeba89.jpg
(A kép forrása: People)

Creed III

Creed III öt évvel az előző rész eseményei után veszi fel a fonalat, amikor a címszereplő világbajnoki övvel a derekán, biztos családi háttér mellett folytatja bokszoló pályafutását. Az idilli állapotot gyerekkori barátja, az egykor hatalmas tehetségnek kikiáltott Damian Anderson felbukkanása töri meg. Utóbbi a börtönből szabadulva látogatja meg, hogy aztán kihívja őt a ringben. A Jonathan Majors alakította Damian mindenképp szeretné bizonyítani tehetségét. Hogy sikerrel jár-e, március 2-án a mozikban kiderül.