Az év első hónapja szokás szerint lassan indult, és a nyugodt vízfelszínt csak két nagyobb cím kavarta fel. Persze a kisebb játékokat sem írnánk le, akadt köztük is néhány említésre méltó. Lássuk, miből szemezgethettünk januárban a PS Store-ban!

Tortuga: A Pirate’s Tale (PS5, PS4)

A kalóztörténetek szerelmeseinek szól a Tortuga: A Pirate’s Tale, amely egy könnyed hajószimulátor, menedzserprogram és körökre osztott stratégia egyben. A játékban imigyen egy kalózkapitányt alakíthatunk. Szeld a hullámokat, rohanj le kereskedelmi hajókat, szerezd meg a rakományukat, és az így szerzett aranyból építs saját flottát, hogy te lehess hét tenger legrettegettebb kalóza!

Forspoken (PS5)

A Forspoken főhőse, Frey Holland élete fenekestül felfordul, amikor New York utcáiról hirtelen Athia lélegzetállító vidékein találja magát. Egy mágikus, folyamatosan beszélő karkötő eddig sosem látott, pusztító képességekkel ruházza fel a lányt, aki ezeket bevetve járja be Athia csodás, de veszedelmes tájait, miközben a hazautat keresi.

Children of Silentown (PS5)

A Children of Silentown egy vérbeli point & click kalandjáték, amelyben Lucy bőrébe bújhatunk bele. Hősünk egy olyan városkában lakik, amit félelmetes hangok tartanak rettegésben és az éjjeli kószálók eltűnnek. Lucy akkor kerekedik fel, amikor az édesanyja plakátja is kikerül az eltűnteket jegyző falra.

Dead Space (PS5)

Isaac Clarke megújult formában visszatért a USG Ishimurára, hogy újra szembenézzen a megelevenedett rémálommal, a nekromorfok hordájával. A Dead Space remake-jében modern köntösben élheted újra a 2008-as klasszikust, amely a mai napig az egyik legjobb játék a sci-fi-horror műfajban. És a jelek szerint ez alól a felújítása sem kivétel.

One Piece Odyssey (PS5, PS4)

A népszerű rajzfilmsorozat huszonötödik évfordulóját mi mással lehetne méltóbb módon megünnepelni, mint egy, az univerzumban játszódó szerepjátékkal. A One Piece Odyssey-ben híres kalózvezér, Monkey D. Luffy és bandája, a Straw Hats eltűnik egy viharban. Egy titokzatos szigeten kötnek ki, ahol Limmel és Adióval találkozva a csapat tagjai elveszítik erejük nagy részét. A sziget veszélyeinek leküzdése és a rejtélyek feltárása lesz az egyetlen módja annak, hogy utat találjanak maguknak, és újra vitorlát bonthassanak.