• A Sony 100 millió dollárért adhatta el a Hotel Transylvania 4 bemutatóját az Amazonnak
  • Az utolsó részben a szörnyek emberré, utóbbiak szörnnyé változnak

Továbbra sincsenek egyszerű helyzetben a mozik, amint azt Az Öngyilkos Osztag, a Fekete Özvegy vagy a Szörnyella példája mutatja. Különösen a családi filmeket sújthatja azonban a negyedik hullám, hiszen a 12 éven aluliak számára nincs speciális oltás. Kényszerpályára került hát Hotel Transylvania: Transzformánia című animációs produkciójával a Sony. A széria korábbi epizódjai 2012 óta 1,3 milliárd dollárt gyűjtöttek globálisan, a soron következő negyedik rész mozipremierjére azonban nem biztos, hogy sor kerül.

Néhány hete október 1-jére ütemezték át a bemutatót, a Variety friss értesülései szerint viszont már online forgalmazásban gondolkodnak Hollywoodban. Utóbbi modell esetében sem egyértelmű a film útja, hiszen a Sony nem rendelkezik saját streamingszolgáltatóval. Az amerikai sajtó egy 100 milliós megállapodásról tud, amit a mostanában a Netflix babérjaira törő Amazonnal kötött az stúdió. Egyelőre egyik fél sem kommentálta az értesülést.

mv5boduyzgu1zgytotnhyi00ndi2lthmmmmtndy1ndhjzgewzjiwxkeyxkfqcgdeqxvymte5ndq1mzq3v1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Transzformánia története szerint teljes felfordulás következik a családban, ugyanis egy véletlen folytán a szörnyek emberré, utóbbiak pedig szörnnyé változnak a kastélyban. A negyedik részben rendezőt cserél a produkció: a korábbi rendező helyére Derek Drymon (Spongyabob Kockanadrág) és Jennifer Kluska (Állati küldetés) került, míg Genndy Tartakovsky (Dexter laboratóriumaPindúr pandúrokStar Wars: Clone Wars) „csak” a forgatókönyvírásban vett részt.