A játékosok hatalmas lelkesedésére jellemző, hogy világszerte tömegek tolongtak a boltokban azért, hogy amint elütötte az éjfélt az óra, azonnal megvásárolhassák saját példányukat.

Mind ezidáig a Grand Theft Auto IV volt minden idők legjobban eladott címe, most viszont úgy néz ki, hogy a Modern Warfare 2 leelőzi. Angliában például az HMV áruházlánc számításai alapján egymillió példánynál is több talált gazdára csak az első héten, így a briteknél 20%-kal sikerült leelőzni a GTA IV-et. Az Amazonnál még durvább számadatról írnak: pusztán az elővételekből 50%-kal többet vettek meg, mint a Rockstar üdvöskéjéből. Végül a Play.com is borzolja a kedélyeket saját adataival: az internetes áruházon keresztül percenként 150 MW 2 talált gazdára pusztán az előrendeléseknek köszönhetően.

Az Activisionnél már bonthatják tehát a pezsgőket, hiszen még óvatos számításokkal is világszerte nagyjából 10 milliós eladott példányszámra lehet számítani karácsonyig, így az év végi dömpinget úgy néz ki, hogy megnyerte a Modern Warfare 2.

Itthon olyan sok példányt nem rendeltek meg, nálunk ugyanis ez annyira nem jellemző, viszont a forgalmazók azért hosszútávon szép eladásokra számítanak. Nem volt akkora lelkesedés a Pólus Center Media Martkjában megrendezett nyitópartin sem, mint más országokban (éjfélre már csak alig-alig maradtak ott lelkes rajongók), de ez a nem túl szerencsés helyszínválasztásnak is felróható. (Nem könnyű onnan késő este hazajönni BKV-val.)

A kritikusok eddig rendkívül pozitív értékelésekkel díjazták az MW 2-t, legfeljebb páran azt rótták fel a játéknak, hogy az egyik pályán civileket kell mészárolnunk egy repülőtéren.