A Blizzard kezdi utolérni magát a Diablo III-ban, még ha a játék tartalma terén van is mit bepótolni. Mától él a Diablo III Profiles szolgáltatás, mely tulajdonképpen egy online közösségi rendszer, melyen át figyelemmel kísérhetjük saját és barátaink karaktereinek fejlődését. A karakterlapokat böngészve részletes információkat kaphatunk az avatárok fejlődéséről, skilljeiről és statisztikáiról, és elvégezhetjük a szükséges számításokat, hogy legközelebb még eredményesebb karaktert csináljunk.

Láthatjuk továbbá, hogy mennyire vagyunk "kész" a játékkal, azaz mely szörnyeket öltük meg, milyen nehézségi szinteken vagyunk túl, és összesen mennyi időt játszottunk eddig a Diablo III-mal. A Carreer fül tulajdonképpen a maximalistáknak készült, Koreában minden bizonnyal ezrek sasolják éppen, hogy hányszor kell még végigjátszaniuk a játékot infernón.

Végezetül a Diablo III is megkapta a maga "mutogasd a haveroknak, hogy neked mekkora van" szolgáltatását. Ezentúl online is figyelemmel kísérhetjük a barátaink ténykedéseit, láthatjuk, mennyit, mikor és hogyan játszanak. Megoszthatjuk velük a saját felszerelésünket, tanulhatunk egymástól, és persze szabadon kommunikálhatunk a fórumon.

A Diablo III tehát lassan, de biztosan készülget, igaz, a Blizzard még a sok kritikus hang ellenére is nyugodtan hanyatt dőlhetne, hisz 10 millió darabot adtak el eddig a tavasszal kiadott hack 'n' slashből.