• A Blizzard nem tolerálja a Diablo 4 modok használatát
  • Ugyanolyan szigorral kezelik, mint egy csalást elősegítő szoftvert
  • Tehát akár végleges tiltás is járhat érte
  • Így akarnak gondoskodni arról, hogy semmi se kerülhessen át a szitán

A PC-s játékok egyik legnagyobb előnyének számít a modolhatóság (bár az újabb Bethesda-címek esetében ez már konzolokon is lehetséges, de közel sem olyan mértékben), hiszen ezáltal elég rendesen ki lehet tolni egy program szavatosságát, elég csak a Skyrimre gondolni, ugyebár. Kicsikét azonban más a helyzet abban az esetben, ha egy olyan alkotásról beszélünk, amely folyamatos internetkapcsolatot igényel, mivel ilyenkor sokkal szigorúbban veszik a fejlesztők a harmadik féltől származó szoftvereket, így elkerülve a csalásokat. Pontosan így áll a dolog a jelenleg épp a rajongók kereszttüzében égő Diablo 4-gyel is, mivel kiderült, hogy a Diablo 3-ban már bizonyított TurboHUD nevezetű mod a folytatással is kimondottan jó viszont ápol. A Blizzard tehát elérkezettnek látta az időt, hogy emlékeztesse a felhasználókat a zéró tolerancia elvére.

"A TurboHUD4-et, mint minden játékmódosító szoftvert, tilos a Diablo 4-gyel együtt használni. Minden játékos, aki telepíti, valamilyen büntetést fog kapni, ez pedig végleges tiltást is magában foglalhatja." – olvasható a cég által kiadott közleményben. A stúdió tehát világosan fogalmazott: aki valamilyen modot használ a játékhoz (legyen az pusztán kozmetikai jellegű), azt kockáztatja, hogy végleges tiltásra kerül, így jobb, ha inkább senki nem próbálkozik ilyesmivel. A Blizzard fórumain megjelent figyelmeztetés azt is kihangsúlyozza, hogy a biztonságért felelős részleg folyamatosan monitorozza a játékot a csalások és a nem engedélyezett módosítások miatt, mert azt remélik, hogy a játékosoknak így eszükbe sem jut telepíteni azokat.

A Blizzard lőtt pár öngólt az elmúlt években, de a Diablo 4-gyel mindent kijavíthatnak. Ha érdekel a Diablo 4, megtalálod a Konzolvilág kínálatában.