• Lezárult a Dűne 2 forgatása, 2023. november 3-án kerül mozikba a film
  • Csatlakozott a stábhoz Christopher Walken, Florence Pugh, Léa Seydoux és Austin Butler
  • Az első részről írt kritikánkat itt olvashatjátok

Kevesebb mint egy év múlva, 2023. november 3-án kerül mozivászonra a Dűne második része. Az alkotók hamarosan hozzáfoghatnak az utómunkálatokhoz, az ifjú Paul Atreides herceget alakító Timothée Chalamet friss Instagram bejegyzése alapján ugyanis befejeződött a produkció forgatása. A stáb az utóbbi hónapokban megfordult Altivole temetőjében, Abu Dhabi és Jordánia földján, illetve a fővárosban, Budapesten is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A kép forrása: Timothée Chalamet, Instagram)

A történet

A folytatás történetéről egyelőre keveset tudunk. A főhős Chani és a fremenek oldalán lel menedéket, hogy aztán bosszúhadjáratot indítson a családja életére törő Harkonnen házzal szemben. Denis Villeneuve ígérete szerint utóbbiak és a cselekmény is nagyon szerepet kap a következő epizódban, ami válaszként is felfogható a nyitórészt ért kritikákra.

A stáb

A parádés színészgárdából karakterük elhalálozása miatt távozott Jason Momoa és Oscar Isaac, helyükre mások lépnek majd.

Természetesen visszatérnek a korábbi főszereplők, Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, az antagonisták oldalán Stellan Skarsgård, illetve a fremenek képviseletében Javier Bardem és Zendaya. Ti várjátok az új epizódot?