Megújult formában vár mindenkit a PC Guru tehetségkutató pályázata, a Tesztelj Velünk! Tesztelni való játékokból még mindig hatalmas a kínálat, ráadásul gyakorlatilag naponta jelennek meg új független, kis költségvetésű és/vagy alkalmi címek is. De már nem kell pusztán a játékiparra fókuszálnia annak, aki be akar szállni a megmérettetésbe, immár filmekről és sorozatokról írt kritikáitokat is nagy szeretettel és érdeklődéssel várjuk.

Azt viszont ne felejtsétek, hogy a pályázat szabályzata nemrég megváltozott, kibővült, így a már jól ismert szabályok ezúttal egy kicsit máshogy köszönnek majd vissza:

  • Immár nem csak játékteszteket várunk, hanem jöhetnek a filmekről, sorozatokról írt kritikák is, valamint innentől kezdve már olyan címről is írhattok, melyről már szerepelt teszt az oldalon. Ennek ellenére arra szeretnénk kérni titeket, hogy továbbra is küldjetek egy levelet a palyazat@pcguru.hu címre, melyben megírjátok, hogy pontosan miről szeretnétek írni. Az üzenetek tárgya a következő formátumot kövesse: Tesztbejelentés – JÁTÉK/FILM/SOROZAT CÍME, a gyorsabb ügyintézés érdekében.
  • Az írást az oldalunkról letölthető Tesztsablon alapján kérjük megejteni (mindenféle extra formázás nélkül!). Természetesen nem árt előtte elolvasni pár korábbi tesztünket, ami szintén útmutatást nyújt.
  • Ha kész a mű (maximum 7000 karakter), a futó pályázat oldalán megtaláljátok az űrlapot, amelynek segítségével beküldhetitek az anyagot, kitöltése értelemszerű. A beérkezéstől számított pár órán, maximum egy-két napon belül kiértékelésre (elfogadott, vagy elutasított) kerülnek a tesztek. Ezt azonnal láthatjátok a pályázati oldalon. Ha valaki szeretné megtudni, hogy miért történt az elutasítás, megkérdezheti a palyazat@pcguru.hu címen, ennek válaszideje azonban esetenként hosszú is lehet. Fontos a sportszerűség: szigorúan fogunk eljárni; aki szórakozik (képeket küld be, egyéb szöveget), figyelmeztetésben részesül, súlyosabb esetben azonnali kitiltás az oldalról. Hasonlóan jár az is, aki más írását próbálja meg beadni sajátjaként.

Minden további kérdésben segítséget jelenthet a GY.I.K., azaz Gyakran Ismételt Kérdések leírást. Elolvasható itt! De ha ezután is marad még kérdésetek, írjatok nyugodtan a palyazat@pcguru.hu  címre, amint tudunk, válaszolni fogunk rá. 

A legjobbnak ítélt írás beküldője három hónapos PC Guru előfizetést nyer (amennyiben már jár neki az újság, három hónappal meghosszabbítjuk az előfizetését), valamint egy játékot, a többieknek az a dicsőség jut osztályrészül, hogy kikerül írásuk a PC Guru Online-ra. Persze azt se feledjétek: 2009-ben a pályázók közül került ki JohnBart, 2012-ben Mahmud, 2013-ban Lor, 2014-ben pedig Dan, ők immár magazinunk cikkírói, bodak és Ri-Go pedig 2016-ban lett cikkíró a magazinban/PC Guru Online oldalán, erre másnak is esélye lehet!

Minden vállalkozó kedvű versenyzőnek ezúton is sok szerencsét kívánunk, valamint ne feledjétek, hogy ez a pályázat egy hónap helyett már háromig tart, így egészen 2018. szeptember 30. vasárnap éjfélig várjuk nagy szeretettel az írásaitokat! Az eredményhirdetésre a pályázat lezárását követő pár napon belül kerül sor.