Ha több hajóra hajtasz

Ha egyszerre több hajóra támadsz, akkor könnyen megeshet, hogy a Jackdaw komoly sérüléseket szenved. Ha már nagyon súlyos a helyzet, koncentrálj arra, hogy egy ellenfeled harcképtelen legyen, gyorsan csáklyázd meg, és ha sikerrel jársz, akkor válaszd a hajó javítása opciót, így visszatornászhatod a bárkád „erejét”, és nagyobb eséllyel indulhatsz a többiek nyomába.

Felkészülve vadássz!

Ha olyan vízi élőlényekre fáj a fogad, mint a bálnák vagy a nagy fehér cápák, akkor érdemes rendesen felvértezned magad, alap vadászfelszereléssel jobb, ha ki sem szállsz a hajódból. Mielőtt igazán nagy prédák után indulnál, mindenképpen fejleszd a csónakod páncélzatát és a szigony sebzését, illetve maxold ki a ladikba pakolható fegyverek számát. Hidd el, szükséged lesz rá!

Legendás hajók

Ha elfoglalsz néhány erődöt, akkor a térképeden felbukkannak a legendás hajók, melyeket piros ikonnal jelöl a térkép. Habár a csábítás nagy, hogy levadászd ezeket, azért jó ha tudod, hogy ezen ellenfelek hatalmasak, és nem egyszer párban járnak, így csak akkor érdemes tengelyt akasztani velük, ha a saját hajódat már teljesen felfejlesztetted. Egyéb esetben tuti, hogy ott maradsz...

Legyen legénységed!

A tengereket járva könnyű elfeledni, hogy a legénység nem a fán terem. Folyamatosan figyelned kell arra, hogy a hajódat feltöltsék a matrózok, különben az ellenfelek megcsáklyázásánál könnyen bajba kerülhetsz. A tengeren felszedett hajótöröttek rögvest a csapatod tagjai lesznek, verbuválhatsz embereket kocsmákban, és a katonáktól megmentett fickók is azonnal beállnak hozzád.

Fegyverkezz fel!

Mielőtt kifutsz a tengerre portyázni, mindig győződj meg arról, hogy rendesen fel vagy-e szerelkezve. Töltsd fel a hajót lövedékekkel, tömd tele golyókkal a saját kis batyudat is, illetve ne feledkezz meg a fegyvereid fejlesztéséről sem. Az ember könnyen beleesik abba a hibába, hogy nem cserélgeti a kardjait, pedig az ilyesmi nagyon is sokat számít, főleg a csáklyázásokat követő káoszban.

Figyelj a lövészekre!

A szárazföldön nem egyszer kell ellenséges vonalak mögé lopóznod, és ilyenkor fontos, hogy hatványozottan figyelj az őrtornyokban strázsáló puskás katonákra, ők ugyanis pillanatok alatt képesek elintézni téged. A legokosabb, ha felmászol hozzájuk, és elsőként őket iktatod ki, de ha erre nincs mód, akkor használd a köpőcsővel kilőhető dárdákat. A berserk a legjobb, lövöldözzenek csak egymásra az őrszemek!

Vadássz és craftolj!

Edward ezúttal tárgykészítéssel fejleszthető, az ehhez szükséges alapanyagok pedig vadászattal gyűjthetők össze. Első körben mindenképpen a jobb páncélra (több életerő) és a felfejlesztett pisztolyövre (több fegyver) koncentrálj! Fedezd fel a térképet, keresd meg a szükséges állatokat, és szépen cserkészd be őket. Figyelem! Ha elbújsz egy bokorban, akkor nem vesznek észre, és így könnyebb célba venni őket!