Nézzétek, nem akarok elkezdeni egy ilyen filmes részt is a blogomon, de ezen kívül még egy ilyen típusú blogrész lesz. Ebben a részben fényt szeretnék deríteni arra, hogy miért is, nem sokára mondhatjuk azt, hogy bukott meg a DC saját szuperhős univerzuma. A következő részben meg elmondom szubjektív véleményemet, hogy lehetne megmenteni ezt az egészet. Most viszont jöjjenek az érveim:
1. A rendezők elrontják a filmeket.
Hogy miért is? Nézzünk erre egy példát, de akár itt a szomszédban is kereshetjük. Maga Zack Snyder. Azt nem értem a Warner-nél nem volt más ember, aki leforgatta volna a Batman vs Superman-t és a hamarosan megjelenő Igazság Ligáját? Vagy csak senki más nem vállalta el ezt a posztot. Én már a Watchmen óta mondom, hogy Snyder csak harcokat tud jól megkoreografálni, rendezni egyáltalán nem tud. A másik ember meg David Ayer. Benne reménykedtem a legjobban, hogy ő legalább egy korrekt filmet fog csinálni az Öngyilkos Osztagból, mert szerintem a két évvel ezelötti Harag film a 2014-es év egyik, ha nem a legjobbja. De nem. Szegényt szerintem az verte láncra, hogy egy részt újra kellett forgatnia a filmet, másrészt nem figyelt oda a jelenetekre, mert annyira lassú és vontatott lett a film, hogy az valami hihetetlen.
2. A forgatókönyírók nem tudnak írni.
David S. Goyer veled meg mi van? Azért, mondom ezt, mert szerintem az Acélember óta nem tudja kibontakozni a karaktereket, erre a Warner oda adja a lehetőséget, hogy vegye elő a papírt és tollat, hogy írja meg a Batman vs Superman-t. Igen, azt a filmet, amiben egyszerre kell felvonultatnia Batman-t, Superman-t, Lex Luthor-t és Csodanő-t! Nem értem.
3. Ben Affleck és Margot Robbie.
Egyikőjük sem tudta jól játszani a saját szerepét. Ezt lehet a forgatókönyvíróra és a rendezőkre fogni, de én mégis őket ostoroznám ezért. Ben Affleck Batman-je ugyanis egy lelketlen tömeggyilkos , aki rongyosra lövi az ellenfeleit. És amikor nincs rajta a ruha, akkor is egy kis hisztis gyerek. A vége felé én már Superman-nek drukkoltam, miért? Mert Superman nem öl és pont. Mondhat nekem bármit bárki, én akkoris az Acélember oldalán leszek, mert látszik azért a koncepción, hogy Superman vívódik és már megbánta, amit tett. És Margot Robbie. A nagy többség ellenében én nekem nem tetszett az alakítása, mert nem Harley Quinn-t alakította. Végig az volt az érzésem, hogy valamiért nem kerek ez az egész és már megtudtam. Azért, meg Harley csak megjátsza azt, hogy őrült és ki is mondja a filmeben, hogy valójában csak szeretetre vágyik, mint mindenki más. Ahha, én meg megsúgom a fületekbe, hogy köszönjük az íróknaki, de szerintem Quinn tényleg őrült és nem csak megjátsza.
4. A rajongók úgyis megvédik a filmeket
És itt jön a legnagyobb probléma, hogy tényleg a DC rajongóknak mindent le lehet nyomni a torkukon, elég csak megnézni a Rotten Tomatoes-os ügyet és ez nem csak itt Magyarországon van ez így, hanem bárhol máshol. De aki nem DC rajongó az úgyis tudja, hogy az embert harmadszorra nem lehet átverni. Én már csak akkor fogom megnézni a Csodanő filmet és az Igazság Ligáját, ha legalább 45% százalékos lesz mindenhol, addig én köszönöm, de én inkább maradok a Marvel filmeknél, azok legalább nem süllyednek le ennyire.