1. Rúgják ki Zack Snyder-t a francba.
Ez az emberről már szerintem mindenki tudja jó rég, hogy mostanában csakis rossz filmeket rendez. Ott van a Watchmen filmje, amiben annyira ellentmondásosak a karakterek cselekedete a személyiségükkel, hogy az hihtetlen. Másrészt egymással is olyan arcpirítóan idiótán viselkednek egymással, hogy fel nem lehet fogni. Példa erre a Komédiás, aki amellett, hogy úgy néz ki, mint Bane és Amerika Kapitány szerelem gyermeke, még visszataszító is. A főhősök közül sokakat megerőszakol és úgy beszél a csaparttársaival és ismerőseivel, mint a kutyával, és mikor meghal mindenki úgy tiszteli őt, mintha a megváltó halt volna meg. A Sucker Punch-ról nem is beszélve. Ezért szerintem inkább a Mad Max: A Harag útja rendezőjét kéne odarakni a DC filmek készítéséhez, vagy Shane Black-et. A kettő választása azért jött ki így, mert Miller legalább jól összetudja rakni a film cselekményét és izgalmas harcokat tud elő varázsolni, addig Shane Black a történetre és a párbeszédekre tenné rá a hangsúlyt. Valamint mind a kettő egy enyhébb családbarátabb hangulatot tudna megteremtteni a filmekben, ami most így a DC-nél nagyon kéne.
2. Szakadjanak el a képregényektől.
Ez határozná meg a filmeket nagyon. A történeteik teljesen mások lennének, a végkifejletek új irányt adna az univerzumnak és nagyobb szabadságot adna ez a koncepció a rendezőknek és forgatókönyvíróknak.
3. Christian Bale visszatér.
Oké, ezt bővebben kifejtem. Christian Bale Batman-je engem azért ragadott meg, mert egy érdekes koncepciót vázolt fel a karakterben. Mégpedig a ""senkit sem ölök meg"" koncepciót, amitől nagyon izgalmassá tette a motivációit és döntéseit. És én magasról totálisan lesz+rom a képregény fan boy-okat, hogy ""de hát a képregényben Batman öl ezerrel!"" Nem érdekel engem ez. Christopher Nolan Batman-je lett nálam A Batman és ezért voltam,vagyok és leszek dühös Ben Affleck tömeggyilkos ""hősére"". Viszont jöhet a kérdés, hogy ha tényleg visszatér Christian Bale, akkor, hogy fogják ezt megoldani? Úgy, hogy...
4. Ben Affleck a főgonosz és egyben ő Madárijesztő.
Itt jönne a film(ek) legnagyobb csavarja. Ugyanis a képregényektől elszakadós koncepció megengedné ezt a nagy újítást és így értelmet kapnánk a gyilkolására, valamint Christian Bale visszatérésére. Az ő történetében a Christian Bale Batman-je egy nagy balesetben meghallna a Joseph Gordon-Lewitt féle Nightwing és így Bale bánatában elmenekülne Gotham-ből és így Amerikából, miközben Madárijesztő felvette a Bruce Wayne nevet és a Batman ruhát így megtévesztve a szupehősöket és a polgárokat. A Justice League filmben meg látnánk a düh és hallucinációit, ezzel látva, hogy nem sokáig tudja magát kontrollálni. Az ötletem szerint visszaemlékezésekben a Cillian Murphy féle Madárijesztőt látnánk, míg a jelenben Ben Affleck-et.
5. Benedict Cumberbatch, mint Pingvin.
Ő igazából eredetileg egy természetudós lenne aki a gothami állatkertben kísérletezne hivatalosan és a könyvelője és ügyvédje a Cillian Murphy féle Madárijesztő lenne. Pingvin még a Batman Kezdődik film története elöt játszódna pár héttel ezelött és természettudósként dolgozik és kísérletezik a állatkert élőlényein. A vegyszereket a bűnözőktől kapná és mivel Batman még nem védelmezte Gotham-et, így nyugodtan csinálná a dolgát. Viszont az élete megváltozna, mikor meghallja a 1992-es Batman visszatér féle Pingvin történetét és érdeklődni kezd utána. A végére már mentora ként fog tekinteni a volt Pingvin-re és elhatározza, hogy ő is hasonlóan fog kinézni, ezért elkezdi elősször magát vagdosni és csak késöbb plasztikai műtéttel fogja átalakítani magát szörnyeteggé. Ezek után bűnöző és drogdíler ként tevékenykedik, addig amíg meghallja, hogy megjelent Batman és vadászik a bűnözőkre. Megrémülten felgyújtja a laborját és a vegyszereivel meg kísérleteivel együtt elmenekül Gotham-ből.
6. Több Joker egy helyen.
Itt már kulcsfontosságú lenne Jared Leto szerepe. Ugyanis Joker-ből nem csak egy van, hanem ez egy egész banda. Ettől értelme lenne, hogy Health Ledger Joker-e egy rosszul sikerült küldetésben a jármű balesetben meghall, így kerek lenne a története és ezért lenne a Madárijesztő szabadon, mert az egyik visszaemlékezésben Cillian Murphy Madárijesztője az Arkham Elmegyógyintézetben lenne és oda menne látogatóba az öreg Jack Nicholson féle Joker smink nélkül, hogy senki se ismerje meg és felajánja Cillian Murphy-nek, hogy kiszabadulhat és segít a Joker-eknek, vagy itt hal meg. Cillian Murphy persze az elöbbit választja és ő meg a Joker-ek ölték meg Nightwing-et. Valamint Jared Leto vezetné a bandát, szóval a Jared Leto féle mostani probléma is megoldódna.
Más részt ebben nem lenne ez a Multiverzum-os hülyeség, hanem itt még a realitás szintén maradnánk, de közel sem annyira melankólikus hangulattal.