Elmesélem, miért is csúszott ez a cikk, ami abból az okból történt, hogy hagytam felszívni magamban ezt az egészet. Amikor befejeződött a konferencia azt gondoltam, hogy ""nah ez egy jó konferencia volt"", aztán pár órával késöbb már az volt, hogy '' hát azért ez eléggé egy PC Gaming Show szerű volt"", végül aztán megnéztem még egyszer majd végül azt mondtam, hogy '' nem volt rossz ez, csak volt pár érthetetlen pillanat"". Az egész a jó röreg Sony-s kezdéssel indul: késik a konferencia. Oké, várunk pár percet és kezdődik az egész. Fellép a színpadra Andrew House, aki fura mód eléggé picinek tűnt és köszön mindenkinek, elmondja az érdektelen híreket, hogy 40 millió PS4 tulajdonos van (mondjuk azon meglepődtem, hogy elmondták azt a bejelentést, hogy a konzol megjelenése óta semmit sem változott az eladások száma) és azon pillanatban bejelentették hivatalosan a ps4 slimet, majd egy perccel késöbb be is fejezte a monológját. Nyílván nem eresztették böllére az ""új"" konzolt, hisz az interneten már úgyis mindenki rég tud mindent róla, minek beszéljenek sokat a gépről? Mondjuk az érdekes, vagy fura, hogy igazából a Slim semmiben sem különbözik az eredetitől, max annyit, hogy kicsivel kerekebb, meg pár centit alacsonyabb és ugyanannyiért kapod, mint az alap PS4.
A link szövege...
Ezután viszont Bejelentették a várva várt új ""fél-generációs"" konzolt, a PS4 Pro. Miközben mondták az információt, hallani lehetett a beszédükből, hogy nem akarják azt mondani, hogy az eredeti PS4 már egy ócska vas és csakis a Pro-t lehet megvenni, mert akkor kinyírják a sima PS4 eladásokat. Tehát olyat kellett mondani, hogy ugyanolyan az új konzol, mint a régi, csak a versenyző játékosoknak lett kitalálva. És ezt olyan tálalásban adták el nekünk, hogy ne teljesen győzzön meg bennünket. Elösször is: a 4K. Ugye ott volt a színpadon a monitor, ami valószínüleg 4K felbontású volt és persze a 4K-s TV. Nah, itt az a baj, hogy így ezt nem lehet bemutatni. Attól, hogy ott 4K-ban láthatták az emberek a játék grafikákat meg minden ezt nem lehet a stream-ből látni, mert nem képes erre még korántsem a technika, hogy úgy lássuk azokat. És az olvasók közül van valaki, akinek van 4K TV-je, de minimum egy 4K monitora? És lehet, hogy ha majd kijönnek a 4K-s konzolok, akkor felgyorsul ez az egész 4K dolog, de addig is nem lehet. A másik az HDR színkezelés, ami ugyanúgy lehetetlen egy sima gépről érzékelni a hatását, max. akkor, ha a kép felét elválasztják egy vonallal és akkor úgy láthatjuk egyik oldalnál a sima szín effektus kezelést és a HDR változatot, de nem így volt. Másik ilyen hír, hogy a Battlefield 1 és a FIfa 17: The Juerney támogatni fogja a PS4 Pro-t. Szerintem nem kell erről beszélnem. Valamint sok régebbi játék kap majd PS4 Pro frissítést, ami azt jelenti, hogy ott is játszhatunk velük, pl. CoD Black Ops 3, Killing Floor 2, Middle-earth: Shadow Mordor, The Last of Us Remasterd stb.. Másrészt, ha adhatunk a hírekre, akkor kapunk majd egy Playstation Collection-t, ami arról szól, hogy egyszerre lesz benne a PS4 Pro, vagy a Slim, a PSVR is és a a többi hozzá tartozó eszköz is található lesz, ha ez igaz. Amolyan 200 000 Ft-ért ezt meg lehet kapni majd, állítólag. Láttunk itt-ott pár játékmenet részletet a Watch Dogs 2-ből, a Horizon: Zero Down-ból és egyéb csmegéből ,de a legjobb várt játék az a Mass Effect: Andromed volt. Ugye eléggé haragudtam az EA Play-n, hogy csak ilyen ArtWork-öket kaptunk és egy perc játékmenetet sem láthattunk, azonban itt végre életjelet adott magáról az Andromeda. Igaz, az egész előzetes annyiból állt, hogy elugrálgatunk A pontból B pontba, majd kapunk egy átvezetőt és viszontlátásra. Bár eléggé idegen volt a hely ahol játszódott ez, de viszont én nem olvastam az előző részekben a leveleket.A végén viszont végre bemutatták a Pro és inkább nézzétek meg:
A link szövege...
Nah oké, ez, hogy nézz ki? A stream alatt Shirin jól megfogalmazta milyen: ""ez úgy nézz ki, mint a Slim, csak még egy szint, tehát ilyen Bic Mac. Tehát van a sajtburgered, az a Slim és van a Big Mac, ami még egy nagyobb Slim és az a Pro"". Amúgy a Slim az Szeptember 15-én jön 101 990 Ft áron, míg a Pro November 10-én 134 990 Ft-al jön.