Újabb év indult, ismét itt a január, úgyhogy nem is kérdéses, hogy ismét tonnányi új sorozatot kapunk a nyakunkba.


Chuu Bra!!
A nonstop fanservice. Gyakorlatilag nincs is benne semmi más. Minden másodpercre jut három panty-shot, nézze az, akinek bejön az ilyesmi...


Sora no Oto
Ezúttal egy teljesen új, előzményekkel nem rendelkező sorozatról van szó.
A főszereplő esendősége ellenére (vagy épp azért) szimpatikus, az animáció egészen elképesztő (igaz, csak az első részről tudok nyilatkozni, nem egyszer láttunk már olyat, hogy az első pár, hibátlanul kidolgozott rész után nagyon megzuhant a színvonal), viszont sajnos a hangulata egyáltalán nem ragadott magával. Egyelőre amolyan egyszerű, kedves karaktereket felvonultató, ám nem örökérvényű darabnak ígérkezik. Mivel nem fogott meg, ezért nem folytatom.


Dance In The Vampire Bund
Akad itt pár furcsaság. Elő TV-show-ban szereplő vámpírok, kaméleonná (?!) alakuló vámpír, stb. Általában bejönnek a véres, akciós, szörnyes sorozatok, csak sajnos a jobb darabok nagyon ritkák – legutóbb a Claymore jött be a stílusból -, és sajnos úgy tűnik, ez sem tartozik a jobban sikerült darabok közé. Legalábbis annyira érdektelen a számomra, hogy biztos, hogy nem folytatom.


Durarara!!
Az animáció egészen stílusos (bár nem kevés helyen elnagyolt), van tonnányi szereplő (legalábbis az openingből kiindulva), meg egy lassan induló sztori. Csak annyira lassan épül fel, hogy sikerült unnom magam már az első rész alatt is. Ráadásul egyik karakter sem vált számomra szimpatikussá, így nem érzem motiváltnak magam, hogy folytassam.
Ami még egy csöppet zavaró, az a szándék, hogy itt most egy nagy slágert fognak gyártani. (Legalábbis számomra erőltetett hatása van ennek.)


Ookami Kakushi
Nem múlhat el szezon Visual Novel-adaptáció nélkül. Ezúttal a 2009 augusztusában, PSP-re kiadott Ookami Kakushi-t kaptuk meg. A koncepció Ryuukishi07 (Higurashi, Umineko VN-ek) nevéhez fűződik, így a karakter-design és a színezés is az ő munkáira emlékeztetnek (annak ellenére, hogy a VN-ek szerintem iszonyatosan rondák).
Eddig minden szép is lenne, tényleg kiválóak a referenciák, ehhez képest az első rész számomra csalódást okozott. Egyáltalán nem érzem, hogy folytatnom kéne, ráadásul a dialógusok rémisztően erőltetettek.
Még várok, hátha később sok pozitív kritika érkezik, akkor talán ismét megpróbálkozom vele.


Seikon no Qwaser
Nem gondoltam volna, hogy lesz ilyen, de úgy látszik ennek is eljött az ideje. Emlékezetem szerint az első eset, hogy az első részt sem tudom végignézni. Az opening még teljesen rendben volt, de már onnantól kezdve megzuhant az animáció színvonala, hogy ténylegesen elkezdődött az első rész, plusz zavart, hogy egy fél percen át egy ringatózó női mellett látunk csak. Összességében majdnem öt percet sikerült megtekintenem belőle (az op-et is beleértve), majd szélsebesen kikapcsoltam. Azt hiszem, nem is kérdéses a további sorsa…


Katanagatari
A szezon egyetlen sorozata, mely túlélte az első részt. Nagyjából azt nyújtotta, amire számítottam. Szépen kidolgozott hátterek, remek dinamika, és erősen stilizált szereplők. Bár az összkép nem hibátlan, a Bakemonogatari után ennél lényegesen többet vártam volna, de így is egyértelmű, hogy folytatom .
Viszont ez sem fog túlzott elfoglaltságot nyújtani, mivel mindössze 12 részes lesz, ráadásul csak egy-egy, 50 perces rész fog belőle havonta érkezni.


Összességében nézve meglehetősen gyengén indul az év, a téli szezon hagyományosan gyengébb szokott lenni, de ennél azért azt gondoltam, hogy jobban el leszünk kényeztetve. Az egyetlen előnye, hogy ilyen siralmas az évnyitó felhozatal, hogy legalább lesz így időm pár, régebb óta tervezett sorozat megtekintésére is.