Eredetileg az egyik indok ezen blog elindítására a 2010-es nyári utammal kapcsolatos, valamint a CouchSurfinges (továbbiakban csak CS) tapasztalatok megosztása volt. Ehhez képest nem nagyon adtam jelet, hogyan is állnak a dolgaim. Pedig a repjegyet még februárban megvásároltam, úgyhogy az már több, mint valószínû, hogy augusztus közepétôl egy hónapot kint töltök Japánban.
A repjegyhez amúgy a korai vásárlásnak köszönhetôen igen kedvezô áron jutottam hozzá, mindössze 160 ezerét (amiben a storno-biztosítás is benne van), úgyhogy ez a része korán rendezôdött.
Viszont lassan már csak másfél hónapom van az indulásig, úgyhogy eljött az ideje, hogy magának a kintlétemnek az összeszervezése is megkezdôdjön. Jelenleg egyelôre azt tudom, kb meddig fogok elmenni, terveim szerint Tokiótól maximum Kobe-ig fogok utazni, ennek egyrészt anyagi okai vannak (iszonyatosan drága kint az utazás), másrészt egy hónap alatt úgysem lehet mélységeiben megismerni egy országot.
Japánon belül is elsôsorban a természeti értékek érdekelnek, úgyhogy Tokóban inkább csak az átállás idejét, plusz egy pár napot fogok eltölteni, hogy megtekintsem a város azon részeit, ami vétek lenne kihagyni (Akihabara ). Tokión kívül a két régebbi fôvárosban (Kiotó és Nara) szándékozom több idôt eltölteni.
A szállást pedig a CS segítségével készülök megoldani. De errôl bôvebben a következô bejegyzésben.