Mivel jócskán van papíralapú könyv most a polcomon olvasatlanul, így inkább a hangoskönyv formátumra neveztem be jelen esetben.
Az előadásmóddal nem volt gond, szerintem jócskán hozta magával a könyv hangulatát.
Viszont az volt a problémám, hogy a végére sem jöttem rá, miért is kapott egy irodalmi Nobel-díjat. Lehet, hogy fogok ezért köveket kapni, de nem tudom elképzelni, hogy ne lett volna olyan Holocaustot megélt egyén, aki szépirodalmi értékkel is bíró könyvet írt volna. Tényleg borzasztó lehetett mindaz, amin keresztül mentek, a reménytelenség és értelmetlenség is sokszor átjött, de ennek ellenére sem értem, miért pont ezt a művet választotta a bizottság az igencsak rangos díjra érdemesnek...


Fülszöveg írta:

A Sorstalanság a legmegrázóbb magyar holocaust-regény. Hőse egy pesti zsidófiú, akinek először apját viszik el munkaszolgálatra, majd ő maga is táborba kerül. Olyan világnak leszünk tanúi, amelynek poklában nemcsak a való életről s a történelemről való tudás, hanem még a mindennapi tájékozódó készség is csődöt mond. A totalitárius állam lidércnyomásos, abszurd világa ez. Kertész Imre ezzel a művével a kortárs irodalom élvonalába került.

Link