A Blizzard online szerepjátékával kicsit késve, 2006-ban kezdtem el játszani, de azon nyomban el is bűvölt hatalmas bejárható területeivel, lehetőségeivel, és a stílusos körítéssel. Itt megjegyezném, hogy nem felejtettem el, hogy mitől voltak hangosak a múlt évszázad fórumai. A kilencvenes évek közepén kaptunk olyan produktumokat, mint a Tides of Darkness, vagy éppen a Beyond the Dark Portal. A Burning Crusade azonban ennél is jobban lenyűgözött. Már maga Outland egymagában is elég lett volna egy kiegészítőre, ám a Blizzard maximalizmusa tett róla, hogy ennél jóval több legyen benne az első expanzióban; de vegyük csak szépen sorjában. Mikor először léptem át a Dark Portal-on...nos, azt a pillanatot nehéz leírni. Egy hatalmas csata fogadott, melynek zajaiba vegyültek demoralizáló üvöltések, és bátorító kiáltások. Eközben a légió és a szövetség, illetve a horda egyesített erői egyaránt küldték az erősítést, mialatt egy Pit Lord a távolból párosával szórta nyakunkba az akkor még kérdőjellel titulált elit infernalokat. Ennyit magáról a hangulatról, mely szinte felülmúlhatatlan. Aztán szemügyre vettem az újításokat, melyeket ha nem probléma, akkor most nem írnék le: túl hosszú lenne a post. Csak, hogy párat említsek: szinthatár kitoldása, új varázsigék, új képességek, ékszerkészítés, vérelf, illetve draenei faj. Hordásoknak paladin, szövetségeseknek sámán kaszt. A WoW eddigi területeinek megtoldása, rengeteg új (olyan 30-40) instance, továbbá hihetetlen mennyiségű loot. Beszéljenek ezek a statisztikák helyettem is.


Ez csak egy kis ízelítő volt, a lényeg, amiért írok, az a közelgő kiegésztő, a Wrath of the Lich King menüzenéje/"témája". Ki kellett találnom egy új jelzőt mellyel definiálhatom a dalt, ám sajnos az Epic szó, még nagybetűsen sem volt elegendő a feladatra. Aztán megleltem egy fórumon a megfelelő mondatot: Epic to the Core! Tessék meghallgatni lentebb (az egész 9 perces zenét, és nem beletekerni), hogy megértsétek miről beszélek.



Rengeteg ismert dallam átdolgozva (Ashenvale, Sunwell, Black Temple, A Call to Arms, valamint az alaptéma), a hatás kedvéért. Azt hiszem a Warcraft, a hanganyag szempontjából is megérett arra, hogy egy egész estés filmet készítsenek belőle.