Az ok, ami miatt abbahagytam összetett. Az első problémám az volt, hogy admin teendőimre sem jutott időm. A cikkeket halasztanom kellett, a moderátorkodással felhagytam, és a WoW is egyre több időt ölelt fel, persze utóbbival eszem ágában sem volt felhagyni, hiszen addigra túl sok órát öltem bele, hogy csak úgy sutba vágjam az egészet. Aztán mégis megtörtént, február elején feladtam a blogot, az írást, és a WoW-ot; az iskolai eredményeim pedig meglepő módon javulni kezdtek. Az eltűnésem másik oka, hogy elegem volt abból, hogy egyesek pár mondatos post-ja miatt pár óra alatt alulról szagoltam a kiemeltek listáját. Egy nagy löketet adott azonban BelsoValtozas, Leon, John Rambo, Spike, Tenebra és egyéb emberek, igényes blogja. Úgy láttam, hogy van miért újrakezdenem, és ha esetleg visszakerülök eredeti státuszomba, akkor olyan bejegyzések fogják felülírni az enyéimet, melyek a lelkes munka végtermékei, és nem néhány link kereteként szolgálnak.

A válság hatására, és a vállalatok bezárásnak hírére, identitáskeresésem végeztével, felébredt bennem a játékos: bepótoltam néhány régebbi és friss címet. Az utóbbi halmazból kiemelném a kellemes árkádélményt, HAWX-ot, illetve az emberben vegyes érzelmeket keltő Rise of the Argonauts-ot, de a legnagyobb élményt egyértelműen a Nero-Dante páros által szereztem, a Devil May Cry 4-en belül. Visszautaztam néhány évet, mikor Cyrodill és Myrtana világa tovább bővült, ergo megpróbáltam beleélni magamat az Oblivion-ba, illetve Gothic harmadik felvonásába (inkább kevesebb, mintsem több sikerrel, de erről később, bővebben). Ugyan megpróbáltam, de végül kudarcot vallottam a Baldur's Gate saga végigjátszásában is; ám kifejezetten tanulságos volt elmerülni ebben a kicsit sablonos, az átlagnál mégis érdekesebb világban. Megjegyzem, azóta másképpen nézek a Mass Effect-re, mint előtte.

Filmek terén is bespájzoltam, a régóta halogatott X-Men trilógiát, az Orlando Bloom-féle Mennyei Királyságot, illetve a művészinek szánt Nagy Sándor, a Hódítót is megtekintettem. A havi gamecard-ra szánt pénzt mozijegyekre váltottam be, így olyan - szinte - vászonszűz alkotásokat sikerült megnéznem, mint Zack Snyder (nem feltétlenül diadal) menetelét, a Watchmen-t, az Underworld 3-at, Bill Nighy és Michael Sheen közreműködésében, illetve a 2009-es év világháborús drámáját, a Valkűr-t. Külön kiemelném a legújabb Star Trek-et, mely a Jedi Visszatér óta szerzett, legnagyobb Science Fiction élményemmé vált.

Persze teljesen nem mondtam le a WoW-ról: az utóbbi két hónapban Azeroth-tal kapcsolatos négy könyvet, és két képregényt (igen, ilyen is van) olvastam ki. Akit esetleg érdekel egy analízis ezekkel a művekkel kapcsolatban, és nem riad vissza néhány száz oldal angol szövegtől, azon illetőknek érdemes a jövőben figyelniük e blogra.

Megköszönném a figyelmet, és várom a visszajelzéseket...