Minden kezdet nehéz

Bizony, nekem sem volt zökkenőmentes a beilleszkedés. Szeptemberben kezdődött a 2006/2007-es tanév, és a 14 évemmel, két társaságba is be kellett illeszkednem - ami már csak azért nem volt könnyű feladat, mivel általánosban meglehetősen elnyomtak engem. (Ezt mondjuk, köszönhettem a stílusomnak és nevelésemnek). Maradi voltam, és mindenből viccet csináltam (fájdalmas poénokat), éppen ezért lepett meg a tény, hogy sikeresen épültem be az osztályközösségbe (ennyit számított a második esély).

Akkoriban vettek be a Hard-Line.hu elnevezésű, fejlődő online magazin adminisztrátorai közé, mint hír- és cikkíró; tapasztalatszerzésnek jó volt, s mivel a site és a megújult PC Guru Online között volt egy laza kötelék, így elkerülhetetlen volt, hogy én is idetévedjek. Amin rögtön megakadt a szemem, az a középen terpeszkedő hirdetés, a Tesztelj Velünk! pályázat plakátja volt; s mivel akkoriban naponta írtam az 5000 karakteres, átgondolatlan teszteket, nem volt kérdés, hogy én is benevezzek, az akkoriban nagy port kavart Románok az Űrben című förtelemmel. Szomszédjaink kicsit elkalandoztak a játék készítése közben, akárcsak én. Azt hittem, hogy ez a pár mondatos, cikknek csak jóindulattal nevezhető iromány, elég is lesz az aranyló kupához; a biztonság kedvéért írtam még kettőt. Az egyiket a Madagaszkár című animációs rajzfilm adaptációjáról, a másikat egy körökre osztott, szadista nehézségű űrstratégiáról, a Sword of the Stars-ról. Nem lepett meg a tény, hogy elfogadták (utólag visszanézve, másképp gondolom) mindhárom művemet, és örömmel konstatáltam, hogy az enyém volt az első online exklúzív teszt, mely megütötte az elvárt szintet (mely akkoriban elég alacsonyan volt). A hónap végére összegyűlt egy tucat elfogadott iromány, ám a kupa (mert akkoriban az járt érte, nem besárgult pont) nem nálam kötött ki, hanem egy bizonyos Rozkaneninél, akiről akkor még a fene nem tudta, hogy kicsoda és mire képes; de hamar ízelítőt kaptunk a tudásából. Az oldalon késés nélkül megjelent egy Heroes of Might & Magic IV teszt, s mi csak ámultunk, hogy ilyen jót valaki hogy írhat. (Akkor még senkinek sem fordult meg a fejében, hogy a PC Guru-t nem csak nyálasszájú újoncok, hanem egyetemet végzett ügyvédek is olvassák). A novemberi pályázatot kiírták, így a "kudarcon" (ez annak számított nálam, még gyerekként) felháborodva küldtem az e-mailt Darths-nak (anno még így ment, a pályázat felülete nélkül), hogy elfogadna-e egy újabb tesztet, és megkaptam az igent.

Ekkor történt az engem mélyen érintő tragédia, jelenleg is használatban lévő avatárom bannolásra került. Jött egy Harry Potter-es hír, ]{redenc bának rossz napja volt, hülyén viselkedtem, ezt pedig megelégelte a stáb nagyapja. Aki kíváncsi a meglehetősen rövid ámokfutásomra, az itt megtekintheti. :M

Gondolom a képből mindenki kitalálta, hogy miről írtam. Haverokkal egy jó ideje Jedi Academy-ztünk, így nem tököltem tovább, megragadtam a billentyűzetet, s legépeltem kétszer annyi szöveget, (olyan 10000 karakter), mint amennyit szoktam, ám ezúttal lassabban, jobban megfogalmazva, hogy bizonyítsak a PGO-nak (és nem mellesleg magamnak). Elfogultan értékeltem, (a Star Wars iránti rajongásom miatt érthető) 90%-ra, s kellett ollózni a tesztből, hogy könnyen fogyasztható legyen, de el lett fogadva. Érdekesen nézett ki, hogy a bannolt felhasználó teszteket írt, ám megnyugtatott a tény, hogy az emberek nem úgy tekintettek rám, mint valami  bajkeverőre, hanem semlegesen kezeltek. Győzelmet nem vártam, dobogós helyezést igen, ám egyik sem sikerült, mivel két ember kapcsolódott be a pályázatba: Itriver és KisGeri. Utóbbi illető csak jött, alkotott és ment, ám Itriver egy éven keresztül emelte a színvonalat jelenlétével. Kihívója most sem akadt Rozkaneninek, az általa beadott Evil Island: Curse of the Lost Soul-lal ismét Ő bizonyult a legjobbnak, ám Darths kihirdetett egy újabb szabályt, melynek értelmében aki egy hónapban nyert, az 90 napig védettséget élvez, ergo nem viheti el a kupát. A pályázat ezen paragrafusa sokszor kapóra jött, hiszen Rozkaneni minden hónapban 20000 karakteres monstrumokkal ostromolta meg a PGO szerkesztőségét, ezzel elvéve mindenkitől a lehetőséget a győzelemre. Így lett másodikból az első, nyert először Itriver, Gothic elemzésével, s így csúsztam le a dobogóról, negyedik helyet magaménak tudva. Ekkor jött az első kihagyásom, elment a kedvem az egésztől.

Második Esély

A december hála istennek békésen telt, írás nélkül - ez idő tájt Sanyi tarolt, akinek nem volt szerencséje sem a Mortal Kombat 4, sem a Diablo tesztjével, ám a Warcraft III-éval igen (áhh, kedvenc játékom, és nem én írtam róla...). A cikk valóban jó lett, Rozkaneni a csúcson volt (Dungeon Keeper II), én pedig továbbra is tartózkodtam. Januárban csiszoltam a jegyeimet, (félév előtt, muszáj) bevettek a Gamepress.hu gárdájába, ám feloszlott, még mielőtt munkába állhattam volna. Hatalmas matematikai tudásommal kiszámoltam, hogy az október és az akkor aktuális hónap között 90 nap van, így nem voltam meglepve, mikor az eredményhirdetésnél Rozkaneni Etherlords cikkét emelte ki, ezúttal már győztesként. Ekkor alkotott először Pozandr, aki ma is javítgatja és bővíti az oldalt, továbbá aktív pályázó; illetve CheAttila, aki kevesebb, ám annál hosszabb tesztekkel örvendeztette meg a nagyérdeműt, és a mai napig is az egyik legnépszerűbb arc az egész PGO-n. Meglepődtünk, hiszen Tenerba barátunk miatt elgondolkodott az admingárda, hogy ki legyen a győztes, ám a Master Chief-ről szóló iromány sem volt elég, hogy az éter urai visszavonulót fújjanak. Ekkora szedtem össze magamat, hogy újra írjak, ismét Star Wars-ról, nicknevem ihletőjéről.

A képen látható Republic Commandóval indultam februárban, melynél ugyan nem sikerült levetkőznöm gyerekes stílusomat, mégis mérföldkőnek tartom. Ez volt az első olyan tesztem, ahol nem csak ízekre szedtem a játékot, hanem megértettem a koncepciót, és értékeltem is. Persze, még mindig elvakított az elfogultság, (95%...ám itt indokoltabb volt) de a fogalmazásmódom rengeteget javult, szerény véleményem szerint (ekkor kezdtem el olvasni... véletlen egybeesés). Cikk hozzácsatol, mail elküld, választ megkap. Örömmel látom, hogy el lett fogadva, s hogy Darths visszavonta a ban-t alkotói munkásságomra hivatkozva. (ezidőtájt még volt idő minden egyes tagra külön figyelni) Tanulva az eddigiekből, hanyagoltam a fórumot, és csak a cikkek, illetve a hírek miatt lestem meg a PGO-t. A tesztem jött, adatbázist is látott, ám a győzelemre igen kevésnek bizonyult: a mezőny átalakult, kikupálódott, Itrivernek, pedig letelt a három hónapja, és egy újabb nyertes írással (Gothic II) lepte meg a nagyérdeműt.
Első elutasított tesztemre májusig kellett várni, mikor is, Trevor Chan, Restaurant Empire-jét vettem górcső alá, majd művészinek gondolva beadtam a leírást. Újra kellett volna írni az egészet, a sok baromság miatt, melyet tartalmazott, (mai napig nem vagyok oda a menedzselős stílusért) így inkább leálltam, és Rozkaneni "Feketén-Fehéren írt" győztes cikke zárta a szezont.

Egy második részben folytatom, ha van rá igény. Köszönöm a figyelmet.