Jó pár blog foglalkozott a 2007-es év durranásával a Transformers-szel, és komolyan mondom már-már megcsonkítva érzem naplómat, amiért nem írtam róla, - gondoltam a másodim rész trailere debütálásának apropójából egy rövid elemzést is megejtenék az első epizóddal kapcsolatban.

Ha jól emlékszem ferdzso blogján (csak, hogy ne kelljen reklámot írnia kommentbe) olvastam, hogy Shia Labeouf ilyen szerepléssel nem fog ugyan több film castlist-jén szerepelni; én pedig néztem, mint szarvas fényszóróba, hogy miért mondja ezt. Francia barátunk ugyan nem nyújtott fergetegesen jó alakítást, ám azért voltak jó pillanatai. Nem rég volt alkalmam látni a filmet, és egyszerűen ledöbbentem a magyar szinkronon. Rengeteg az erőltetett fordítás, ebből kifolyólag történt az, hogy azon jelenettől, mely láttán haverom és egész kompániája kifordult a székéből, egyszerűen nem voltam képes még a szám csücskét sem feljebb rántani. Nem hazudok, a magyar szinkron hihetetlenül sokat von le az élvezhetőségből.

Labeouf-ról még annyit, hogy azóta az Eagle Eye-ban, illetve az Indy 4-ben is szerepelt, és mérföldekkel jobb munkát tett le az asztalra, mint a Transformers esetében.

A zene egy másik kellemes pontja a filmnek. Ugyan közel sem egyedi soundtrack-ről beszélünk, de egy olyanról, melyet bármikor szívesen meghallgatok. Az OST-t Hans Zimmer tanítványa, Steve Jablonsky követte el, kinek neve mellesleg a játékiparban is ismerős lehet, hiszen ő írta a C & C játékok (a Red Alert-eket kivéve) muzsikáit.

Végezetül pedig a második rész teaser-je álljon itt, mely ugyan sokat nem árul el a cselekményről, azonban úgy néz ki, hogy Bay egy kicsit durvább eszközöket is igénybe vett a forgatás során.