... hogy abbahagyjam az egészet. XD Semmi kedvem nincs hülye kérdéseket feltenni, úgyis tök unalmas volt az egész. Meg csak azért nem fogok feltenni minden héten egy kérdést, hogy meglegyen a havi átlag. Visszatérek a jól bevált formulához, és akkor írok, amikor találok valami érdekeset, vagy történik valami említésre méltó. Ha fél évig nem történik semmit, akkor nem írok. Na, miután ezt jól kiadtam magamból (mert higgyétek el, nem szabad bent tartani a feszültséget), lássuk miről is akartam írni.

Ha megkérdezném (fenébe a hülye kérdésekkel, már itt sem hagynak békén), hogy melyik filmnek van szerintetek a legjobb nyitánya, vajon mire szavazna a többség? Star Wars, Lord of the Rings? Netán valamelyik Terminátor? Vagy a Ryan közlegény megmentése? Vagy valami teljesen más. Rengeteg zseniális film van, melyek már rögtön az első percektől, a cím megjelenésétől magával ragadják az embert. Jómagam is nagyon szeretem az előbb említett műveket, de van egy film "opening", melyet nálam semmit sem tud überelni. Semmi, de semmi az ég világon, és valószínűleg ez már így is marad. Lássuk mi ez:



Elismerem, a vadászrepülőgépek iránti rajongásom is szerepet játszik benne, hogy mind a filmet, mind ezt a jelenetet imádom. A zene, a látvány, a hangok, mind nagyszerűek. És persze ekkor még gyerekcipőben jártak a speciális effektek, az egészet így vették fel, ahogy látjuk. A blogbejegyzés egyébként annak az apropójából született, hogy egy amerikai oldalon végre találtam Blu Ray-es Top Gun-t. Mivel nem rég vettem egy HDTV-t, lassan elkezdhetem beszerezni a fontosabb filmek ilyen változatait, mivel sima DVD-k már nem adják a legjobb képminőséget az ilyen TV-ken. Amekkora mázlim volt, ugyanebben a boltban találtam egy leértékelt Dark Knight-ot is, mindössze háromezer párszáz forintért. Így a két filmet szállítással együtt megúsztam 8800 forintból. Alig várom, hogy megérkezzenek.