A Black Isle Studios örökre beírta a nevét a videójátékok nagykönyvébe, hiszen minden idők legnagyszerűbb szerepjátékait készítette el az Interplay alstúdiójaként. Fallout 1-2, Planescape: Torment, Icewind Dale 1-2, csupa olyan név, amikre szívesen emlékeznek vissza az RPG-k szerelmesei.

A stúdió sajnos már évekkel ezelőtt "meghalt", hiszen az Interplay csődjének egyik első áldozata volt. A BIS tagjai szétszéledtek, és más stúdiókban (pl Obsidian, Troika) folytatták munkásságukat. Ám a mai napon feltűnt egy internetoldal, amire sokan felkapták a fejüket:

http://www.blackisle.com/

Az oldal mellett elindult a Black Isle facebook és twitter oldala is. De kérdem én, minek? Minek feltámasztani egy ilyen jó nevű stúdiót, ha a régi tagok már nem dolgoznak ott? Nem rendelkeznek a legendás játékok licenszeivel sem, így azokkal sem tudnak mit kezdeni. Vajon az Interplay-t csődbe vivő Herve Caen próbál valami kis pozitív PR-ra szert tenni azáltal, hogy feltámasztja a stúdiót? Kösz, hogy bemocskolod ezt a legendás nevet, Herve.



Vagy épp a rajongók által készített modokat teljes játékként kiadni szándékozó, Baldur's Gate Enhanced Editiont készítő Trent Oster keze van a dologban? Azt nyilatkozta, hogy ő tud valamit erről a dologról. Talán nemsokára fény derül a rejtélyre.

És a legszánalmasabb: nem egy olyan hozzászólást olvasni a neten, ahol örülnek ennek. "Ezaz!! Visszatért a Black Isle! Az RPG-k mesterei feltámadtak! Jön az újabb Planescape Torment!" Mijafasz???? Egy nevet támasztottak fel, ti agyhalottak! Semmit nem számít, a mögötte levő tehetség nélkül.

Hagyjuk, csak felidegesítem magam...


A jövő?