Ha egy szóval kellene jellemeznem az idei Guru Camp-et, azt mondanám rá: Szuper! Nagyon jól szórakoztam, ami legnagyobb részben a társaságnak köszönhető. Ugyanakkor az élménybeszámolóban meg kell említenem jópár negatívumot, amit mások esetleg nem fognak leírni a PGO-n.

A tábor az elmúlt évhez hasonlóan idén is Balatonalmádiban, azon belül is Káptalanfüreden került megrendezésre, de szakadéknyi különbség tátong a két helyszín között. Tavaly egy erdő közepén elterülő ifjúsági táborban gyűlt össze a Guru alakulata. A Pestről busszal érkező vendékegnek ez nem jelentett különösebb problémát, hiszen Darthsékat szinte "házhoz szállították". Viszont jómagamnak és D0ncinek (aki idén sajnos nem tudott részt venni a táborban) több, mint egy óráig kellett keresgélnünk a megfelelő helyet, annyira el volt dugva a sűrűben. GPS és zöldsapkás kiképzés híján már maga a tábor megtalálása is nagy kaland volt. 2007-ben faházakban töltöttük az estéket (a mienk szépen be is ázott egy nagyobb eső után), kevés számítógép volt lehozva a táborba, ám a hangulatra nem lehetett panasz, mivel a természet közelsége és a tábori hangulat bőven kompenzálta ezeket a hiányosságokat. Idén a Káptalanfüreden áthaladó főút mellett, egy üdülőben töltöttük el ezt az egy hetet, ami jobb is - rosszabb is volt a tavalyi helyszínnél. Jobb volt, mivel a szállások nem faházak, hanem kényelmes szobák voltak saját zuhanyzóval és mellékhelyiséggel. Volt, ahol TV is helyet kapott a szobában. Én gyarfival és B0sz4-val voltam egy szobában, mellettünk pedig Darths, imádnivaló kedvese Nazika, ]{redenc és NightBagoly (akiről soha nem gondoltam volna hogy ilyen király srác) rendezkedett be. A felsőbb szinten pedig Moszat és Venka foglalt el egy szobát (annyira örülök, hogy idén is ott voltatok). Szóval minden frankónak tűnt az érkezéskor.

Aztán lassan megkaptuk az információkat a tábor üzemeltetőjétől. Itt szabályok...bocsánat...SZABÁLYOK vannak, amiket be kell tartani. Először is nem lehet bevinni a kutyákat a táborba. Aki nem tudná, ismét vendégül láttuk (volna) Dö Dö-t és Bátort, Moszaték és Darthsék aranyos kutyáit. De mivel egyszer régen egy macska rász@rt egy szőnyegre (ami megjegyzem nem volt a szobákban), azóta nem lehet állatot tartani a szobákban. Tehát a kutyákat haza kellett küldeniük egy barátjukhoz. A következő előírás az volt, hogy nem lehetett a tábor területén tüzet rakni, ami azt jelentette, hogy se tábortűz, se szalonnasütés, se részeg éneklés a tűz mellett. Ekkor már kezdtünk nagyon morcosan nézni. Vattafakk?! Tábor tábortűz nélkül?! Tavaly bezzeg ezzel nem volt gond! Amikor megláttuk, hogy amúgy a tábor területén van kijelölt tűzrakóhely, amit régebben használhattak is, már csak magunkban röhögtünk. Nem baj, a lényeg, hogy mindenki itt van, itt vannak a gépek, itt a hálózat, tehát a srácok legalább jól ellesznek. Mondom itt a hálózat!!! Hogy-hogy nincs még itt a szakember, aki hoz mindent ami kell egy jó LAN partihoz és össze is rakja? Ja hogy ő nem jön? Miért nem? Csak?! Aha. Hát ez kicsit ciki. Na nem baj, Darths és Nightbagoly lassan felülkerekedtek a problémán. Sikerült hozatni kábeleket és elosztókat, amikből bár sosem volt elég, de 1-2 nap alatt azért összeállítottak a Gurusok egy működő hálózatot. Ami még izgi volt, az a gépek első üzembe helyezésének pillanata. Gépek bekábelezve, minden a helyén, joggal vártuk, hogy már minden rendben lesz. A probléma az volt, hogy a táborhely kiválasztásánál nem vették figyelembe, hogy ennyi gépnek akkora az energiafelvétele, mint Paksnak, így amikor elindultak a gépek, a szocializmusban épült épület villamos hálózata nem bírta a terhelést és levágta a biztosítékot. Ez sajnos többször is előfordult, aminek Nightbagoly látta először kárát, akit gyakran már az agyérgörcs kerülgetett, amiért nem megy minden a tervek szerint. De végül hála Bagoly és Darths önfeláldozó harcának a kábelekkel és a biztosítószekrénnyel, végül sikerült életet lehelni minden gépbe. Igaz, hogy Bagolyt és Darthsot is majdnem agyonvágta az áram, de ennyi izgalom nekik is kell. Különben is jó móka a szívritmus zavar. XD

Na de haladjunk tovább. Áll a rendszer, működik a hálózat, itt vannak az XBox 360-ak, amik egész  héten csak éjjel pihentek, mert egyébként  mindig sorok kígyóztak a Rock Band, Guitar Hero, Soul Calibur IV (köszönjétek meg Darthsnak, hogy elhozta) és a többi játék előtt. Tulajdonképpen ezzel a gyerekek (bocs a pár nagykorú vendéktől) szórakozás el is volt intézve, mivel ők elsősorban a kockulást és néha a strandolást választották (dehát a Guru táborok már csak ilyenek, no para). A második napon illusztris vendégünk érkezett, számomra legalábbis mindenképpen az volt, hiszen régi fórumozótársam (nem csak a PGO-n) AdyBaby is beugrott a táborba, hogy végre tudjunk személyesen találkozni. Miután kicsit dumáltunk, megmutatta motorját, amivel az ország másik végéből egészen idáig utazott. Nem semmi a "kicsike". El is vitt egy körre a mocival, ami hatalmas élmény volt nekem, mivel még soha nem ültem még nagymotoron. Bizony kapaszkodnom kellett, amikor megmutatta mennyit is tud ez a bestia (és úgy érzem még nem is láttam mindent). Sajnos ő nem maradhatott éjszakára a táborban, így délután elköszönt és hazautazott. A kemény mag legnagyobb szórakozását azt hiszem az éjszakai "partizások" jelentették. Amikor már mindenki keményen nyomta a LAN-t, mi kiültünk az egyik erkélyre, netán bevágódtunk Darthsék szobájába, és pár (?) üveg bor körbeadogatása közben iszonyúan jól éreztük magunkat, természetesen a fiatalság teljes kizárása mellett. :) Azt már talán mondanom sem kell, hogy Nightbagoly volt a társaság középpontja, hihetetlen mennyit nevettünk a szövegelésén (De azt soha nem fogom megbocsátani, hogy egy 1600 forintért vásárolt tablettás borral kínzott minket az egyik este). Szerdán (a legvidámabb éjszakán) sikerült még egy Michelle-nek keresztelt csónakkal is szoros barátságot kötnie. Ott már dőltünk a röhögéstől. Viszont és DE! Még az első nap tudtunkra adtak egy újabb szabályt...bocs..SZABÁLYT! (És ugye a szabályokat be kell tartani.) 10 óra után nem szabad hangoskodnunk, mert a szomszéd ránk küldi a rendőrséget, az ÁVH-t, az URH-t és még ki tudja mit. Ami egyébként kurvára logikus egy olyan helyen, ahol percenként mennek 15 tonnás kamionok az úton, és félóránként száguld el mellettünk egy InterCity vonat, ami kétszer akkora hangzavart csinál mint mi. Bagoly barátunknak itt már nagyon kezdett kitisztulni a szeme, ami nála az idegesség jele, attól féltünk, hogy rárugja a szomszédra az ajtót, aki a hangoskodásunkat hallva biztos egy sarokban kuporgott, shotgun-t szorongatva a kezében arra várva, hogy vége legyen a hétnek és hazamenjünk. Aztán idővel felvilágosítottak minket, hogy tegyünk az ilyen figyelmeztetésekre, mivel itt mindennaposak az ilyen "kihívom a rendőrséget, ha nem kussoltok" szövegelések.

Szóval jól éreztük magunkat, jókat beszélgettünk, sokat nevettünk. Sőt, az egyik este kifeküdtünk a tábor közepére és hullócsillagokat néztünk Grath és Bate szövegelését hallgatva. Az is kiderült számomra, hogy az előbb említett két szerkesztő úr, azért él-hal, hogy Darthsot szívassák, tekintve, hogy érkezésükkor az volt az első dolguk, hogy bezúzzanak a reggel még alvó online főszerkesztőhöz, és gonoszul felébresszék, majd röhögve távozzanak. Aztán az egyik este Bagoly bosszút állt Grathen, akit olyan szinten elkezdett oltani, hogy szólni sem tudott, csak röhögött. Aztán már csak azt láttuk, hogy egy autó kifarol a táborból, és háromszázzal elhúz. Bár azt mondták, hogy Grath amúgy is csak ennyit tervezett itt lenni, de mi tudtuk, hogy NightBagoly üldözte el. XD Ha már a szerkesztőknél tartunk, szeretném megjegyezni, hogy idén ismét sikerült úgy szervezni a tábort, hogy Bate, Chris, Grath és Joc (bár ő tavaly végig lent volt) is csak 1-2 napot volt a táborban. Sasa ráadásul le sem jött. Tavaly GC volt, idén meg leadás. Értem én, hogy nem csúszhat a tábor miatt az újság, de nehogy már nem lehet olyan időpontba szervezni a tábort, amikor mindenki le tud menni. Bár akik csak játszottak, azoknak talán fel sem tűnt a hiányuk, de ez akkor is egy nagy szervezési baki.


Amiről szólnék még, az az étkezés, ami összességében nem volt rossz (bár ezzel a kijelentéssel ]{redenc biztosan vitatkozna). Voltak jó kaják, voltak kevésbé jók, és két nap egymás után volt hagymaleves, amit meglátva kis híján kidobtam a taccsot az ebédlőben. Egyik nap vöröshagymaleves, másik nap fokhagymaleves. Szuper. Ha még egy napot lettünk volna, akkor mit kaptunk volna? Lilahagyma levest? Engem az ilyen ételtől az ájulás kerülget, de biztos volt olyan, akinek ízlett. A reggeli megint egy külön kaland volt, tekintve, hogy mindig nyolc és fél kilenc környékén ettünk. Na most aki hajnalban fekszik le (magyarul mindenki a táborban) az nem szívesen ugrál ki az ágyból nyolc órakor. Hohó, de nem itt. Itt katonás ébresztő volt minden reggel. Nyolckor az egyik felügyelő végigjárta a szobákat és mindenki kiugrasztott az ágyból. Amikor kedd reggel félálomban hallottam, hogy valaki jár végig a folyosón és minden szobában veri az ajtót, azt hittem, hogy rám törik a bejáratot és lelőnek. Szerencsére ajtónyitáskor nem egy pszichopata baltás gyilkossal, hanem Ágival, a tüneményes felügyelőnkkel találtam szembe magam (illetve néha Péterrel, a másik felügyelőnkkel, de ő nem volt olyan tüneményes). Nem is tudom mit írhatnék még. Ó igen. Az újságban megjelent Guru Camp 2008 programismertetőnek 95 %-ban köze sem volt a valósághoz. A PC Guru marketing szakemberi vegyenek kicsit vissza a fantáziájukból, mert enyhén szólva is nevetséges, hogy két évben egymás után szinte semmi sem teljesül a beígért programból. Inkább ne írják előre le mi lesz a táborban.

Az én szemszögemből ezek a dolgok amik fontosak, amik emlékezetesek voltak. Akikkel együtt szórakoztam az elmúlt egy héten üzenem: Csajok, srácok! Imádlak titeket!