Az első felvonásban az Angry Video Game Nerdről, a The Guild-ről, a Jace Hall Show-ról és a Nostalgia Criticről volt szó. Utóbbi oldalán találtam rá egy másik srác videóira, aki mindenféle játékokkal kapcsolat videót csinál a maga kissé lökött módján. Bár van olyan ismerősöm, aki nagyon nem bírja ezeket (ugye D0nci? :D ), én mindig jól elszórakozom rajtuk. Ráadásul a videótesztekben nagyon sok igazság is van a játékokat illetően. Íme az Angry Joe Show egyik epizódja:


Angry Joe Show: Terminator Salvation teszt

Következő "áldozatom" videói talán a legextrémebbek az eddigiek közül. Nem, nem meztelenül értékeli a játékokat. Hanem olyan gyorsan szövegel a srác a videókban, hogy az ember jó ha a felét megérti (vagy harmadát). Az első bejegyzéshez odaírtam, hogy a videók élvezetéhez angol tudás szükségeltetik. Na ezt szorozzátok meg százzal, ha meg akarjátok nézni a következő cuccot. A Zero Punctuation videókról van szó, amikben egy Yahtzee nevű emberke osztja az észt. Azt tudni kell, hogy ő nem csak a gyorsan pörgő nyelvéről hírhedt, hanem arról is, hogy MINDEN játékot lehúz a sárga földig (a legjobbakat is). Egy kezemen meg tudnám számolni, hogy a több tucat tesztjéből hány olyan van, amiben azt mondta, hogy "igen, ez egy nagyon jó játék". Persze az egész csak poénkodás, de sokszor pofán tudnám csapni, akkora hülyeségeket mond. Ennek ellenére jókat lehet nevetni rajt, különösen a humoros, képregényszerű stílus miatt.


Zero Punctuation: Duke Nukem Forever "teszt"

Mi is legyen a következő? Hm, talán Marcus Beer (aka Annoyed Gamer) webcast-ja, ami sajnos már nincs többé, de muszáj megemlékeznem róla a blogomban, különösen annak fényében, hogy ez az sorozat volt mind közül a kedvencem. De ki is az a Marcus Beer? Nos, ő volt az egyik szereplője a Gametrailers oldal hetente jelentkező, Invisible Walls című podcast-jának (amiről majd lesz még szó). Mellette csinálta a saját adását, ami technikailag nem volt valami nagy cucc, sőt néha elég szar tudott lenni, de nagyon értelmes beszélgetés zajlott benne. Marcus minden szombat délben belőtte a webcameráját az otthoni számítógépén, és élőben elmondta a véleményét az aktuális játékipari eseményekről, vagy az éppen játszott játékokról. Mivel ez nem egy professzionális adás volt, így egyszerre mindig csak pár tucat nézője volt. Ám ennek volt egy nagy előnye, méghozzá az, hogy adás közben a chat-en keresztül kérdezgethettünk tőle, beszélhettünk vele. Amint már mondtam, sajnos már nem csinál ilyen webcast-okat, mivel jelenleg az Ignition stúdiónál dolgozik PR-osként.



Marcus Beer (Annoyed Gamer) október 17-i adása

Mára csak ennyi lenne a műsor, legközelebb a profi, videójátékokkal foglalkozó oldalak adásairól lesz már szó.