Gondolom ha azt mondom, hogy Angry Video Game Nerd, azzal a legtöbb embernek nem mondok újdonságot, hiszen az oldalon még külön fórumtopikot is nyitottak neki. De vajon hány embernek ismerős a Nostalgia Critic, vagy a Guild? Valaki? Senki? Netán a Jace Hall Show? Na, ez utóbbi talán már rémlik pár embernek, hiszen nemrég volt egy hír is róla a PGO-n.  Nos, többek közt róluk is szó lesz ebben a blogbejegyzésben. Mivel minden részhez szeretnék belinkelni egy részt is, hogy lássátok milyen jók is ezek a műsorok, több részre osztom ezt a témát.

Figyelem, a videók élvezetéhez angoltudás szükségeltetik! :)

Kezdjük a legalapvetőbbel, a már említett Angry Video Game Nerd-del. Egy James Rolf nevű srác csinálja most már évek óta a műsort, amelyben nagyon régi, többnyire kegyetlenül rossz játékokat mutat be nekünk a maga humoros módján (emellett megszállott játékkonzol- és játékgyűjtő) Elég sok káromkodás van benne, ám ez hozzátartozik a show-hoz, így aki nem bírja az ilyet, az jobb, ha más szórakozás után néz. A Nerd kezdetben csak Nintendo játékokat tesztelt, akkoriban a neve is Angry Nintendo Nerd volt a neve, de nem kellett sok hozzá, hogy másra is "kiterjessze a hatáskörét". Kéthetente szokott új videót kiadni, ám nemrég egy hírben közölte, hogy ezentúl sokkal ritkábban, maximum havonta egyszer fog új résszel jelentkezni, mert túl sok idejét veszi el ezek elkészítése. Lévén rengeteg másfajta videóit is készít (ráadásul házas ember a szerencsétlen), nem csoda, hogy vissza akar venni a tempóból.


Angry Video Game Nerd: Bugs Bunny's Birthday Blowout

A játékok világáról ugorjunk át a filmek, pontosabban a szar filmek és rajzfilmek világába. A Nostalgia Critic, becsületes nevén Doug Walker az imént említett, megkérdőjelezhető minőségű, többnyire régebbi filmeket kritizál, a maga végtelenül humoros módján. A Nerd-del egyébként nagyon jó kapcsolatban levő srác kevesebbet káromkodik kollégájánál, ám annál többet színészkedik, parodizál. Néha csak sírva-röhögve tudom végignézni az egyes részeket. A Nerd-höz hasonlóan ő is több videó készít. Az egyikben egy csöves (The Bum) szerepét magára öltve mutatja be a legújabb filmeket, a másikban mint valami jólnevelt angol arisztokrata (Chester A. Bum - Ask That Guy With The Glasses) válaszol az nézők idiótábbnál idiótább kérdéseire. A Nostalgia Critic minden szerdán új résszel jelentekezik (illetve kedden, de az nálunk csak másnap kerül fel), a többi show kicsit lassabban frissül.


Nostalgia Critic: Jingle All The Way

Velem vagytok még? Akkor jöjjön a következő, ami nem más, mint a Guild. A Guild egy házi készítésű websorozat egy csapat MMORPG játékosról, akik egyrészt kiparodizálják az egész MMO játékstílust, másrészt bemutatják, hogy ők milyen nehezen tudnak szocializálódni MMO-s életük mellett. Nem kell persze komolyan venni, az egész csak móka és kacagás. A show-t Felicia Day találta ki (ő beszél a videó elején), aki amellett, hogy talán a világ egyik legszebb nője, igazi játékos, aki masszívan WoW-ozik, kitolta az Ultima és Baldur's Gate játékokat is. A sorozat eddig három évadot élt meg, és különféle díjakat is kapott. Nem csoda, kiváló munkáról van szó.


The Guild: 3. évad - 3. epizód

Az első részét ennek a bejegyzésnek a Jace Hall Show-val zárom. Róla nem mondanék túl sokat, hiszen amint már említettem, már volt róla egy hír is az oldalon. Jace Hall a Monolith nevű stúdió alapítója és vezérigazgatója, emellett filmproducer, és a saját kis websorozatának az írója, főszereplője és producere. Tartalmát tekintve a show elég vegyes felvágott. Néha Jace elmegy más stúdiókat meglátogatni, és ott ökörködik, máskor híres emberekkel beszélget (vendége volt már Jack Thompson is), meg mindenféle bolondságokat művel.


Jace Hall Show: 3. évad - 2. epizód

Ez volt az első négyes, pár nap múlva jön a folytatás, amelyben sokkal több olyan videó lesz, melyek  mostani játékokkal foglalkoznak. Búcsúajándéknak pedig itt egy szavazás.

#7 dragon83 2010. február. 17. 23:17
dragon83
Knodros, itt a sorozatban persze csak színészkedik Felicia, hiszen előre megírt forgatókönyv van, de amint a szövegben is leírtam, masszívan WoW-ozik és kitolta a komolyabb RPG-ket is.

Trooper, nem tudom értelmezni, amit mondasz. Melyik tart 50 percig, meg 20 percig, meg 2 percig? A Cool story bro beszólást meg nem ilyen helyzetekben szokták használni. Please try again.
#6 ferdzso 2010. február. 17. 21:40
ferdzso
hm, ezek se az én műfajom az AVGN pár részét láttam, de magával nem ragadott... no meg egy évad Guildet én is végigszenvedtem, de az is csak azért volt, mert untam magam, és kíváncsi voltam már a végére de az egyetlen ami hasonló, és neten nézem, az a CollegeHumour, és az azért kicsit messze van ezektől...
szal marad a Big Bang Theory (jah, és megtudtam van magyarul, szóval a csodás magyar címet is iderakom, hogy valaki végig tudja szenvedni a hasonlóan minőségi magyar szinkronos verziót, Agymenők )
#2 dragon83 2010. február. 17. 20:18
dragon83
Ööö, a Guild nem igazi HC gamerekről szól, mert közülük csak Felicia igazi gamer, a többiek csak színészkednek. Pure Pwnage-be belenéztem...hát...ha a sokkal jobbat úgy érted, hogy sokkal gyengébb, akkor igazad van.