A Resident Evil (avagy másik nevén Biohazard) a túlélő-horrorok nagy öregje, mely a Capcom egyik zászlóshajója a játékiparban. Népszerűsége az első rész megjelenése óta töretlen, annak ellenére, hogy a negyedik és ötödik része már inkább tekinthető akciójátéknak, mint horrornak. Sajnos rányomja bélyegét a sorozatra, hogy a japán fejlesztők sem tudnak árral szemben úszni, és átveszik a nyugati horror játékok stílusát. Bár véleményem szerint nyugati fejlesztők nem tudnak igazi horror játékot készíteni. Jericho, Doom 3, az új Alone in the Dark...mindegyiket horrornak aposztrofálták a fejlesztőik, de most őszintén, nem túl sokszor rezzen össze a játékos a félelemtől. Nem azt mondom, hogy nincs bennük 1-1 olyan jelenet, amikor megugrik a pulzusom, de konstansan egyik sem tud fenntartani olyan félelmetes hangulatot, mint amit egy régi Resident Evil vagy Silent Hill. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az új Resident Evil játékok ne lennének bitang jók, viszont hiányzik belőlük az, ami régen naggyá tette őket.

De vissza az eredeti témához, mert alaposan elkalandoztam. Biztosan nem sokan tudják, hogy már egy ideje készül a Resident Evil: Degeneration című animációs film. Hasonlóan a Final Fantasy VII: Advent Childrenhez, ez is szorosan kapcsolódik a játékhoz. (Nem úgy mint a Final Fantasy: Spirits Within, amivel isten tudja mit akartak kezdeni a készítők). A film a negyedik rész után 1 évvel játszódik, főszereplői pedig Leon S. Kennedy és Claire Redfield  lesznek, akik a RE 2-ben együtt próbálták túlélni Raccoon City rémségeit. A trailer alapján a hangulata mindent üt, és az animáció is fantasztikus. Pont amilyennek lennie kell egy animációs filmnek (ami azt jelenti, hogy nem akar 100%-osan fotorealisztikus lenni, hiszen amúgy is kibújik a szög a zsákból, a néző úgy is látja, hogy nem teljesen élethű). Egyedül Leon arcának modelljével nem tudok megbarátkozni. Ahogy olvasom sok embernek tetszik, de nekem valahogy nagyon idegennek tűnik a 2. és 4. RE játék Leonjától. De ez legyen az én bajom, ti inkább nézzétek meg a trailert, aminek elején rögtön felhangzik a  második részből (véleményem szerint a legjobb RE epizód) ismert hátborzongató dallam. Azt hiszem a játékot ismerőket rögtön elkapja az a bizonyos nosztalgikus érzés.




A film már készen van, hiszen a Tokiói játékkiállításon is vetíteni fogják. Ezt követően a New Yorki horrorfilm-fesztiválon fog vászonra kerülni november 13-án. Sajnos európai bemutatókról sehol sem esik szó, de még ha esne is, attól tartok hazánkban akkor sem vetítenék, ismervén az itteni viszonyokat. Tehát szívunk barátaim, jó nagyot. Kénytelenek leszünk megvárni a DVD megjelenését, mely ha minden igaz december 30-án fog a külföldi boltok polcaira kerülni DVD és Blu-ray formátumban egyaránt. Zárásképp, akit érdekel tekintse meg Hiroyuki Kobayashi producerrel és Makato Kamiya rendezővel készített interjút.