A játékok ma már hatalmas publicitást kapnak, milliárdok forognak ebben az iparágban. Ennélfogva a fejlesztőknek nagyon oda kell figyelniük, hogy mit raknak bele a programba. Elég csak egy merészebb erotikus jelenetet rakni a játékba, és már aggódhatnak a fejlesztők, hogy a PEGI vagy az ESRB az idősebb korosztály által vásárolható cuccok közé sorolja programjukat. Ha igazán pechesek a készítők, akkor egy Jack Thompson vagy Hillary Clinton féle "antikrisztus" is kiveti a hálóját játékra. Ekkor aztán megindul a hozzá nem értő lejárató nyilatkozatok áradata, mely bizonyos szempontból talán jó is a kiadóknak - hiszen a negatív reklám is jó reklám - ám a fiatalabb játékosoknak főhet a fejük, ha a médiára odafigyelő, és általa könynen befolyásolható ősökkel rendelkeznek. Hisz ha anyu-apu azt hallja, hogy a Mass Effect egy pornószimulátor, a GTA pedig másról sem szól, mint virtuális örömlányok szolgáltatásának élvezetéről, bizony kétszer is meggondolják, hogy megvegyék-e csemetéjüknek a programot.

Pedig a szexualitás fontos része a művészetnek (tekintsük már a videójátékokat is egy művészeti formának), ha megfelelő módon kerül ábrázolásra. Festészet, irodalom, filmek, zene...mindben jelen van az erotika valamilyen formában. Ezen művészeti formák esetében is hatalmas felzúdulást keltettek az első olyan művek, melyek nyíltan vagy kevésbé nyiltan, de felvállalták az erotikát. Idővel aztán az emberek elfogadták ezeket a dolgokat. Sajnos a videójátékipar még túl fiatal ahhoz (a többi művészeti ághoz képest természetesen), hogy az emberek többsége ne gyerekjátékként tekintsen rájuk. És mivel az erotika nem kisgyerekek számára való, minden ilyen tartalmú programra ferde szemmel néznek a kevésbé felvilágosult emberek.

A dolog, ami miatt ez a téma ma az eszembe jutott egy vicces, de érdekes videó, melyet a Savannahi Művészeti Főiskola egy professzora, Daniel Floyd készített. A videóban nagyon humoros módon beszél erről a témáról, mindenképpen ajánlott a megtekintése. A videó természetesen angol nyelvű, és eléggé hadar benn a prof, de az angolul beszélőknek ez nem jelenthet problémát. Enjoy!