A GTA 4 ügy kapcsán kifejtettem, hogy szerintem 100%-os játék nincs, mert ez a tökéletes, teljes mértékben hibátlan programot jelentené, ami nem létezik. Kétségtelenül kiváló ez játék, de közel sem tökéletes. Én a tesztek, videók, élménybeszámlók alapján valamint a progi rövid kipróbálása után körülbelül 90 %-ra értékelném. (Ezek alapján nálam ez a legjobb GTA).

Az elmúlt egy hétben újabb alkotás került be a 100 %-os játékok panteonjába, hiszen az IGN után a Gamespot magazin is 10-esre értékelte a Metal Gear Solid 4. részét (azt nem részletezem, hogy milyen elismert ez a két online magazin). Bár továbbra is fenntartom, hogy ez sem tökéletes (valami hibát biztos lehet találni benn :) ), ám ha muszáj valaminek ilyen értékelést adni, akkor inkább ennek, mint a GTA 4-nek. Gyönyörű grafika, fantasztikusan megkomponált zene és egy olyan főszereplő, aki már évekkel ezelőtt legendás státuszba emelkedett a korábbi MGS játékokkal. Azt már meg sem említem, hogy az eddigi infók alapján a történetben ismét nem kell csalódnunk, hiszen a korábbi részekhez hasonlóan egy izgalmas, érzelemdús sztori vár ránk (mint ahogy egy jó japán játéktól elvárható).

Összegzésként tehát jó játék a GTA 4, de az inkább csak egy Vasember féle jó kis popcorn mozi. Mert ahogy a nyár legjobb filmje a Dark Knight lesz, az év játéka cím a MGS 4-et illeti (természetesen a Crisis Core-ral egyetemben, de ez PSP-s). XD

Hangulatkeltésnek most nem a  negyedik részből rakok be videót, hanem a második részből. Elsősorban a zenét szeretném megmutatni, ami szerintem az egyik legjobb, ami játékhoz készült. Amúgy ez a videó már önmagában érzelemdúsabb, hangulatosabb mint a ma készülő játékok többsége. Enjoy!