Az elmúlt hét eseménydús volt. Kezdve egy munka lecsúszásától, a szóbelik végéig. Ugyan én idén csak infóból érettségiztem, de lévén ez volt az első ilyen érettségizős dolgom, szóval nekem ez még új volt. De azért az is valószínű, hogy minden évben új lesz, mivel mindig változtatnak rajta valamit, így sosem olyan egyszerű, mint kéne lennie.
Igazából már a hét nem indult egyszerűen, köszönhetően annak, hogy mentünk volna haverral diákmunkára, de a 16 órai tájékoztatásra pontosan azzal egy időben indultunk (köszönhetően naivitásomnak, és a beteg kutyájának)... Szóval ebből a melóból nem lett semmi, így most erősen kell keresnem valami munkát, mert nem lesz ez így jó, egyáltalán.
Utána két nap szünet, ami kimerült infó tételek olvasásában (3* átolvastam őket /összesen /), és filmnézésben (plusz persze gamelésben).
És elérkeztünk a csütörtökhöz, ami konkrétan számomra azért volt várt, mivel már minden másik iskolában lezárták (vagy aznap zárták le) az érettségit, mikor mi még csak akkor kezdtük el (13. évfolyammal). Miután a portás közölte pár átnemöltözöttel (értsd: nem volt kedvük ünneplőben buszozni), hogy a tornaterembe, és öltözőkbe 3 napig tilos bemenni (titok marad örökre mi miatt... lehet elgázosították, vagy egy alkalmi katonai műtőt állítottak fel á la "Amikor megállt a Föld"...), és néhány "tűrdbeazinged!" nyáladzós dolgot fogadtunk köszönés helyett tiszteletre méltó igazgatóhelyettesünktől, felmehettünk a várakozásra kijelölt terembe, ahol röpke 45 perc után sikerült eljutni arra a készültségi szintre, hogy ki mikor fog miből érettségizni (13. évfolyam több szóbelire is jött ugye).
Persze én mikor máskor legyek, mint pénteken, egy nappal később. Nem igazán örültem, mivel így nem tudtam lelkileg senkit terrorizálni (ok, tudtam, de mivel a legtöbb ilyen alany már aznap felelt, ezért az egész fail volt), mehettem haza, és még1* átolvastam a tételeket, biztos, ami biztos.
Aztán másnap 8-ra bementem, mivel volt eszem, hogy nem később mentem be (elméletileg csak 8:40-kor mentem volna be...), és így egyből be is hívtak. Mondjuk sok értelme nem volt (max annyi, hogy az igazgatóhelyettes nem tudta beváltani fenyegetését, hogy én nem megyek be betűretlen inggel felelni), lévén még előttem voltak sokan. Inkább úgy mondom, hogy SOKAN. Konkrétan az összes nyelvből vizsgázó, akiket így sikerült végighallgatnom. Nagyon izgalmas volt, főként a német, amit nem értettem. Miután sikeresen lefeleltek, már csak 4 nyelvtan-irodalmas volt hátra. Amikor valamelyikük leült, és elkezdett a Harry Potter-ből tételt mondani, azt hittem, hogy ott röhögöm el magam, vagy csak egyszerűen a padba verem a fejem. Bár ez inkább az unalomnak volt köszönhető, plusz az infótanárom kitartó ásításrohamainak, amiket ügyesen felém intézett. Az unalmam küszöbe az volt, amikor bementem, és kihúztam a 11-es tételt, ami konkrétan az operációs rendszerek megfűszerezve pár egerekre specializált feladattal. Ez úgy nagyjából 15 percet vett el az életemből (3 kis oldalnyi jegyzet leírása), és sokat mondtam.
Aztán végre eljött az én időm. Szeretett tanárom persze épp kiment, vagy az ofőmet előkeríteni, vagy csak unalmában. Azt persze említenem se kell, hogy első infós felelő lévén minden tanár figyelt rám, plusz még frissek is voltak. Amelyik épp elfelejtett figyelni, az a laptop szétszedésénél meg felkapta a fejét (nem is tudom, hogy hogy sikerült akkorát csapnom arra a gépre ).
Kezdésnek konkrétan gyenge voltam, aztán az elején nem is voltam összeszedett (gondolataim valahol a HP-s felelet, és az azt előadó szoknyája körül járt még ), de aztán csak belejöttem.
Igazából mikor az egeret kellett állítgatni elég nagy parába voltam, mivel konkrétan nem voltak ismertek a drivertelepítés fogalmával az iskolában. Így konkrétan nagy vidáman bemegyek egér beállításokhoz, közbe mondom, hogy itt lehet állítani mi minden csudajó dolgot, és hogy én mindjárt át is állítom. Na puff... Kb 3 sornyi ablakfül volt ott velem szemben... Mind touchpad beállítás, az egérhez köze nem volt. Nos, itt egy egyszerű bocsánatkérés, és kis magyarázkodás (plusz az egerek felépítésének lentebb folytatott mesélésével) után haladtam tovább. Persze infótanár nem mehetett el kérdés nélkül, így még jó hogy itt kérdezett. Mit állítunk be itt gyakran? Hát mondom, az érzékenységet. De nem az... Azóta nem jöttem rá, de kivágtam magam a kattintási sebesség válasszal, de valószínűleg nem ez volt a helyes válasz, mivel az érzékenységet többet állítjuk
És persze mindenki a bevezetőben írt csattanóra vár. Jelentem, én komolyan mondtam olyat, hogy kutatás bizonyítja, hogy ha az embertől elveszik az egeret, akkor olyan mintha levágnák a lábujját... Ezt persze maximális komolysággal, és tökéletesen felvezettem az egér és mozgáskorlátozottak kapcsolatából. Igazából tetszett mindenkinek, délután mikor a pontokat mondták, már a fél osztályom tudta ofőtől, szal annyira nem lehetett rossz
Végül megtudtam, hogy szóbelin 90%-ot kaptam, ami elég konstans, az írásbelis 90%-hoz. Így jobb matekosok kiszámíthatják, hogy az egész is 90% lett, ami ugyan lehetett volna jobb is, de ennek is örülök.

Igazából nem nagy történet (bár van egy olyan érzésem, hogy jövőre angolon nem úszom meg a lábujjakra való rákérdezést valakitől), de hát ez volt (plusz post is kellett)... Jövőre angol (azért milyen flash már a 0. évfolyam, szinte semmit nem kell csinálnom érettségiknél, egyesével lerakom őket ) emelt szint....

Itt van még egyszer legújabb videóm, aki lemaradt volna, mintegy nyárnyitónak: