Természetesen ebben a játékban is kapunk társakat. Ugyan sajnos itt nem olyan kidolgozottak mint, egy KotOR-ban, de azért jó hogy vannak. Megtudhatunk dolgokat a múltjukról, és a lányokkal (még ha mi is lány karakterrel vagyunk ) össze is jöhetünk. Természetesen ehhez kell a sárm skill, amit a fókuszból, és életből nyerhetünk (a kettő átlaga, vagy valahogy így, ezt nem tudom pontosan, de van még megérzés, és félemlítés is), vagy ékkövekből. A játék fontos elemei ezek, hisz bónuszokként szolgálnak ha hasznljuk őket (eleinte csak 3-mat, majd később többet tudunk használni). A társak közül egyszerre csak egyet vihetünk magunkkal a harcba, és azt is két módon tehetjük. Kérhetjük hogy harcoljon velünk, vagy támogasson minket. Utóbbi érdemesebb, hisz egy jó társ az életet, chit, vagy fókuszt tölt ilyenkor (persze más bónuszokat is kapunk másoktól), és sokkal hasznosabbak ezek, mint az, hogy ő is gyilkol velünk (főleg, hogy nem is olyan jól csinálják). Ennyit a társakról, nem akarok elmondani róluk semmit, mert itt tényleg nincs sok múltjuk, és minden rájuk pazarolt szó spoiler (azért érdemes beszélni velük, higyjétek el).

Kaptunk egy csodálatos minigamet is, a Csodálatos Szitakötő főszereplésével. Nah jó, ez egyáltalán nem csodálatos, legalábbis a KotOR Pazaakjához, vagy Swoopjához hasonlítva hamar elvérzik. A lényeg az, hogy egy felülnézetes régi repülős játékban kell menni. Szerencsére ezek a fő sztoriszálon átugorhatóak, ám mellékküldetéseknél elengedhetetlenek. Sajnos néhol igen idegtépő ez, így ezt érdemes alacsony szinten játszani.

Említettem a nehézségi szinteket. Először érdemes egy mesteri szinten játszani, vagy tanulón. A legeslegjobb az, ha elkezditek tanulón, majd egy idő után (mikor belejöttetek az irányításba) átváltotok mesterre. E fölé nem érdemes menni, mert az ellenfelek nem lesznek okosabbak, csak többet sebeznek, és több életük lesz. Tehát csak egyszerű időhúzássá válik a dolog, ami a játék rovására mehet. Ha egyszer végigjátszottátok, akkor megnyílik a Jáde Mester fokozat, amiben megmarad minden harcstílusotok (ezért érdemes öklön végigvinni azelőtt mielőtt belekezdenétek, mivel a vipera igen hatásos), ám a játék irtózatosan nehéz lesz, és szükségetek lesz a harmonikus kombókra, szóval csak mazochistáknak ajánlott a dolog.

A grafika az a pontja a játéknak ami hihetetlenül támadható (a képek végképp, mivel ezek általam exkluzívan készített képek, ráadásul ez a minimum grafika, szóval aki szeretne a full grafikáról látni pár felvételt az fáradjon a Guru adatbázisába). Ide venném a játék különféle bugjait (ugyan nem ide tartozik teljes mértékben). A BioWaretől megszokhattuk (á la KotOR), hogy hihetetlen bugos az Aurora motor (ami mellesleg a Witcher alatt is fut). Itt sem mehetünk el emellett. Rengetegszer volt olyan, hogy egy harcnál szétesett a környezet, és nem tudtam mozdulni. Ez egy hihetetlen mínusz. A grafika is elég negatív, mivel sima Xboxra készült a játék, ezért igen csak csúnyácska, főleg hogy mi még egy év késéssel is kaptuk meg. Ezért tényleg levonás jár. Ugyan vannak benne rettentő szép jelenetek, de ez csak a mozgásoknak köszönhető. Hihetetlen jók a mozgások, ám ez nem mondható el az arcmimikáról. Őszintén szólva nem sok van. Van a mosolygós, a normál, és a gonoszan nézős. Ennyi. Ugyan ezek jók, hisz amikor párbeszédben váltogatunk, és látjuk hogy hogy néz az emberkénk, az vicces, de édeskevés. A beszélgetések során inkább a szinkron viszi a pálmát. A feliratok kevésbé. A játék lokalizálva jelent meg, de jobb ha rámhallgattok, és kikapcsoljátok. Még ha nem is tudtok angolul. Olyan förtelmes feliratokat láttam (még a lokalizációs patch után is), hogy sírtam. A helyesírásról nem beszélek, mert az nagyon rossz, de hogy ennyit félrefordítani, meg volt olyan hogy ugyan az a mondand kétszer jelent meg egymás után, és így teljesen értelmetlen lett az egész. Ráadásul a legrosszabb, hogy nincs angol felirat. Vagy magyar, vagy semmi (ami azért számomra rossz, mivel van hogy nem figyelhetek a hangra, hanem mással beszélgetek közben, és látom ezt a förtelmet... ). Sajna ez a legrosszabb pont az egészben. Egyszerűen sírni tudnék olyan rossz (No, dear helyett Nem, Istenemet fordítani szerintem már borzasztó, főleg hogy egy jó poén közepén volt ez... )

Ha a feliratokon túltettük magunkat, vegyük szemügyre az irányítást. Mivel a játék konzolos alapokkal bír, ezért ajánlok egy kontrollert otthonra. Ugyan optimalizálva lett billentyűzetre, és sokkal egyszerűbb is, én azért féltem az egerem. Ami tetszik, hogy míg a kontrolleren a D-pad a stílus váltó négy gomb, addig klaviatúrán a számok, így 4 helyett 9 stílus közt tudunk váltogatni gyorsan (de ez az egyetlen előny, és ha hozzáveszem, hogy sokkal jobban néz ki a kontrolleres stílusváltó "panel", mint a billentyűzet 9 kivetített billentyűje a kép alján, akkor jobban megéri egy joy). Azért írtam hogy félteném az egerem, mivel a harcok közben a támadás igen heves, és rengeteget kell kattintatni. Ráadásul mivel alapból nem szabad célzás módban van a játék (át lehet állítani, de ez a konzolos örökség, egyébként hasznos része), ezért még sok hasznát nem vesszük az egér szabadságának. Ráadásul szerintem a kontrolleren könyebb a harmonikus kombók levezetése. Igazából ez az állás döntetlen, de mégis a kontroller felé billen egy kicsit a mérleg.

A hangok egyszerűen zseniálisak. A szinkronok jók (ahogy írtam azok visznek életet, az egyébként faarcú karakterek, és gyenge feliratok világába), a verekedések is (PIFF, PUFF, CSITT, CSATT, HÖRRRR) hangulatosak. A zenének meg külön mondatot szentelek. Egyszerűen hihetetlen hangulatot varázsol a gépre. Megvallom őszintén, a második végigjátszást nem akartam elkezdeni, mert olyan unalmasnak tűnt visszatekintve a játék (egyébként nem az, csak én vagyok bolond), ám mikor beraktam a dvd-t, hogy mégis feltelepítem, meghallottam a Főcím zenét, akkor realizáltam, hogy milyen hangulatos, és csodálatos zenék vannak ebben a játékban. A legtöbb karakternek saját dallama van, amit ha beszélünk vele hallhatunk (ugyan néha furán jön ki, hogy átvált a helyszín zenéjről a karakter zenéjére, de mivel mindegyik jó, ezért ez nem negatívum).

Összefoglalásul annyit, hogy ismét egy BioWare csodával van dolgunk. Ha a Mass Effect nem fut nálad, vagy csak nem próbáltad, akkor kötelező kipróbálnod. Ez egy tipikus BioWare termék. Tele bugokkal, mégis hihetetlen játékélménnyel. Ugyan a szabadság nincs olyan szinten jelen mint a KotOR-ban, de itt is a sztorin (ami hihetetlenül monumentális /nincs rá jobb szó/) van a hangsúly. Ajánlom mindenkinek megvételét.

Grafika: 5/10 elég gyenge, és a bugok is zavaróak lehetnek (és át is lehet menni pár emberen)
Hangok: 10/10 tökéletes szinkronok, még tökéletesebb zenék
Hangulat: 9/10 csak a bugok miatt nem adom meg a 10-est, de egyébként megérdemelné
Szavatosság: 8/10 ha a hibái nem tántorítanak el, akkor az egyszeri végigjátszás ideje (30-40 óra), meg duplázódhat/triplázódhat)

Összesen: 7/10 egyszer mindenkinek kötelező végigjátszani

Ha érdekelnek további képek, akkor látogass Xfire screenshotjaimhoz (FIGYELEM! AHOL ÍRÁST LÁTSZ AZT NE OLVASD EL, MERT SPOILERES LEHET, HA MÉG NEM JÁTSZOTTÁL A JÁTÉKKAL).