Figyelem!!! előfordulhat, h esetlegesen spoiler került a szövegbe (Royal04 figyelmeztetett, h aki a 3. évad végét nem látta, az kerülje eme mű elolvasását /bár én ezt nem támogatom /).

nos most, h kiemlet lett a blogom (nem tudom pontosan mitől, de azért örülök ) egy nagyobb cikket szeretnék "prezentálni" nektek. és mint ezt előre érezvén, már napok óta fogalmazódik a fejemben egy cikk a kedvenc sorozatomról. és h mi bizonyítja, h rajongok érte?! hát az pl, h amint itthon (magyarország) vége lett a 3. évadnak, én már kezdtem is nézni angolul a 4. évadot (így előrébb járok mint ti, és ez is hozzájárul ahhoz az ego életérzéshez, h mindet jobban tudok, és többet tudok mindenkinél ) angolul (nem hiszitek el, de sokkal jobb angolul, de erre majd kitérek). megpróbálok nem nagyon spoilerezni, de sztem aki elolvassa, annak úgyis van vmien kötődése a sorozathoz, de azért tényleg törekszem senkinek az örömét elrontani.
és miről szól tulajdonképpen ez a sorozat?! hát azt a bevezetőben vázoltam, elég nagy vonalakban nos a lényeg tényleg az, h pár ember, akiknek a múltja nem épp a legtisztább, vagy esetleg vmiben különlegesek (inkább mind2), lezuhantak a szigetre. már az első estén hallanak furcsa zajokat a dzsungelből, és hamarosan találkoznak a híres-neves füst szörnnyel. eme szörny, sokak szerint maga a sziget, és elég sok dolog kötődik hozzá, h ez igaz is legyen.
a sorozat azért nem laposodik el (sokak azt hiszik, h egy egyszerű túlélő szigetlakó, lezuhanós, sorozatban nincs potencia, hát igazuk is van, de ezt nem az a fajta ), mert a szigetnek vannak titkai (mondjuk ez nem a kincses sziget féle sziget /ezt jól megaszondtam/). pl egy világmegmentő számítógép, amibe bizonyos időközönként számokat kell pötyögni egyébként azt az állomást ahol ez a gép volt található (második évad vége...) a dharma vállalat, melyről egyre több dolog kerül ki (és a negyedik évadban /ep9/ már erősen sejteni h ki a vezetője), építtette. a darhmát egyébként egy a többiek néven emlegetett "csoport" elűzte (megölte) őket, és egy a dharma kezdeményezés által létrehozott "faluban" felnevelkedett fiú, Ben veszi át a vezetésüket.
elég kusza sztori, és még ez csak nagyon a lényeg. sőt... de inkább áttérnék a jellemzésére a sorozatnak. magyar földön jelenleg csak az axn csatorna adja a sorozatot (én nyár végére tippelem az rtl kezdését). jelenleg a negyedik évad megy amerikában, és most kezdődik a tripla finálé (a forgatókönyv írók sztrájkja miatt sajna meg lett csonkítva ez az évad), melyben lesz egy hét szünet is, tehát a hangulatfokozás az nagyon ott van a negyedik évadról annyit, h van pár új "karakter" akik elég döntő szereppel bírnak, és pár régi ismerőst is viszont láthatunk, aki már nincs a szigeten (itt igen, volt egy utalás bizonyos emberre, akit nem kívánok nevén nevezni, úgyis ki lehet találni ). a negyedik évadban az is változott, h a régi flashbackes jelenetekből ("visszatekintés" a harmadik évad végén bevezetett flashforward (én találtam ki, sejtelmem nincs mi lehet a neve ) van jelen (persze van múltba tekintés is, úh a részek elején az emberek agyában nagy a káosz ).
és áttérnék a korábban említett "angolul jobb a lost"-ra. igaz, h a magyar szinkron csodálatos (az egyik legjobb ebben az esetben), de azért aki tud angolul, és szereti a sorozatot, nézzen meg nyugodtan egy részt. nem fog csalódni. sajnos a szinkronok nem adják vissza azt az érzést, h a repülőn tényleg sok nemzetiségű ember volt. pl Claire ausztrál, míg Charlie angol akkcentussal beszél(t) (megtalálták egymást ). de tudjuk, h sok nemzetiségből való népek ültek a repülőn, arab, koreai (nem kínai ), a szigeten még vannak oroszok, franciák stb. ezt a szinkron nem adja sajnos vissza, pedig sztem ez is hozzájárul nagyban a lost feelinghez.

hát remélem elég kielégítő volt ez a cikk, így 3 óra alvás, 3 óra munka, és 2 óra utazás után, én elégedett vagyok. ha vmi hozzáfűzni valótok van, vagy vmit elírtam, javítást kértek, akkor nyugodtan postoljatok
és most megyek megnézem az ep12-t