Miről is van szó egy ilyen játékban? Mi a műfaja egyáltalán? Jó-e ez nekünk? Ahogy a címe is mutatja, a játékban szomszédok párharcáról lesz szó, amiben a lényeg az, hogy egy TV show keretein belül kell idegesíteni a szomszédunkat. Mondjuk az nem derül ki, hogy gyakorlatban is a szomszédunk-e, hisz csak az ő házában kell ügyködnünk. Műfajilag leginkább kaland játék, és interaktív film keveréke (alias Fahrenheit, de azért nem ugyan azokkal a megoldásokkal). És igen nagyon jó ez nekünk.

A cél az, hogy a shownak nézettséget szerezzünk. A legjobb esetben 100% a nézettségi arányunk, de ehhez el kell sütni a pályán található összes poént a megfelelő időben. Azért fontos, hogy megfelelő időben legyenek a dolgok, mert akkor kapunk bónusz nézettséget, ha a szomszéd még nem heverte ki előző csínyünket. A feladatok igen jók, ám elég repetitívek egy évadon belül, mivel minden évadban kapunk új helyszíneket a lakásba (3 évad van), ezért általában az új helyszíneken ismétlődnek a poénok, míg az előző helyeken kevesebb van. A csínyeket egyébként aktualizálták is, eseményekhez kötötték. Minden részben szomszédunk ügyködik valamin. Van mikor anyukájának készít ajándékot, tornázik, barkácsol és még sok minden. Ami mindenképp pozitívum, az a kombinálhatósága a csínyeknek. Itt értem időben, és térben a dolgokat. Időben egyértelmű, hisz minnél több csínyt követünk el kis idő elteltével, annál több a nézőnk (annál idegesebb a szomszéd), vagy akár időt nyerhetünk magunknak. Pl míg a szomszéd az elromlott mikrót szereli, mi készíthetjük a következő csapdát számára. Ez a végefelé már nagyon fontos lesz, hiszen az utolsó évadban hiába van sok időnk, ki kell tapasztalnunk, hogy a szomszéd mikor mit csinál (ismétli önmagát, tehát ilyen szempontból könnyebb a dolgunk), és sok poént csak úgy tudunk elsütni, ha kombináljuk a dolgokat. Pl a poroltós poént nem tudjuk alkalmazni, ha már a grillt meggyújtottuk, de a poroltót nem buheráltuk meg.

Sajnos a játék az ismétlődő poénok miatt többszöri végigjátszásra nem alkalmas, és mivel csak 18 pályát találhatunk, ezért könnyű megunni. Ám ha valaki nem hosszan akar játszani vele, hanem mondjuk munka után hulla fáradtan csak egy-két epizódot csinál meg, akkor garantáltan tetszeni fog a játék neki, hisz nem megerőltető, és vicces. Nagyon vicces
A grafikára lehet panasz, hiszen 2D-s, de az szépen meg van oldva. Ugyan rá lehet mondani, hogy csúnya, viszont ez kell is. Inkább hangulatos mint rossz. Az animációk lehettek volna változatosabbak, ahogy a hangok is, de azért még így is elég szórakoztató játék.
Tehát ajánlom ezt a játékot MINDENKINEK, legalább egyszeri végigjátszásra (PC Guru teljesjáték volt), és jó szórakozásra ha fáradtak vagytok.

Értékelésem:
Grafika: 5/10 csúnya, de mégis hangulatos
Hangok: 7/10 nincs velük különösebb gond
Hangulat: 8/10 kellemes, könnyed kis játék, szódával elmegy
Szavatosság: 7/10 egyszer érdemes végigjátszani, de kicsi az esély, hogy többször neki futsz
Összesen: 7/10 egyszer érdemes kipróbálni