A címbe csak azért írtam hogy hunter/update, mert így biztos voltam, hogy elolvassa iverson2 Egyébként meg tényleg eldönthetitek, de a blog arról szól, amiről én akarom. Itt ÉN vagyok az úr. ÉN vagyok a törvény
Nah akkor térjünk a tárgyra. Mostani gépemet már jó 5 (jól olvastátok, de az 5 a szerencseszámom még jó hogy a 8 meg a 11 is az, de nem kell addig várni ) éve kaptam. nagyjából ugyanez a konfig volt, max annyi változás volt, hogy a GeForce 2 MX400-at lecseréltettem egy FX5500-ra, és ezzel egyidőben Windows ME-ről XP-re váltottam (meg hálókártyát és DVD írót rakattam bele, de ennyi ) pár éve. Ez volt a max amit az alaplapból ki lehetett hozni (még egy kis RAM elfért volna, de mind1).
Új gépre már két éve (minimum) szükségem van, de csak most mentem (mehettem) el nyáron dolgozni. Így megkerestem 100000-ret, plusz még Karácsonyról plusz szülinapból megmaradt 55000-rem. Nah ebből építtettem/építettük (itt már próbáltam aktívan részt venni) a következő konfigot:

Core 2 Duo 3GHz
4 GB RAM
750 GB-s vinyó
GeForce 9800 GTX 512 VRAM

Tudom, sokan mondták, hogy egy HD4850 jobb lenne, de most már marad ez. Én ennek is örülök. Sőt, szerintem az én helyzetemben mindenki örülne ennek. A kártyával kapcsolatban van még egy furcsaság/érdekesség. Poénból megkérdeztem, hogy hogy néz ki (érdekelt azért, és mindegyiken más a matrica ), meg van-e ugye borítása. Nah most azt a választ kaptam, hogy katonák lövik rajta egymást (MSN aláírás rulez ). És volt egy igen erős flash jelenetem (tiszta Lost). Amikor dolgozni jártam a Moszkva térre, minden nap el kellett mennem az Aqua kirakata előtt, ahol ugye jobbnál jobb dolgok vannak. Nah volt ott egy 9800 GTX, Company of Heroes ajándék játékkal. Napi 4* (!) mentem el amellett a kirakat mellett, mindig nézve azt a kártyát, amit elméletben nem kaphattam volna meg (úgy volt, hogy 155000-ből nem gép, hanem gép+monitor lesz). És ez eszembe jutott, és rákérdeztem, hogy jár-e hozzá ajándék CoH. És jár... Szóval a kártyát, mely után 3 hónapot sóvárogtam, és szenvedtem (kínzott a látványa munkába menet) végül sikerült megkapni.

Egy hátránya van ennek. Ugye a pénzből gépet ÉS monitort akartam venni, ám a szüleim javasolták, hogy akkor inkább kapok később monitort, és legyen egy faja gépem. Így lett. Most sajna (hajh, legyen ez a legnagyobb bajom) a régi CRT monitoron kell (...) játszanom, aminek a felbontása 800*600 két hétig, míg szeptemberben kapok új monitort. Ez a legnagyobb gondom jelenleg A suli előtti hét tehát a jól megérdemelt gép használatával fog telni Természetesen kipróbálom majd a játékokat egy teszt erejéig 1280-as felbontásban is, de jelenleg örülök ennek. Tényleg, rég nem voltam ilyen boldog
Holnap reggel megyek is a gépért.

szerk.: igen ez azt is jelenti, hogy visszatérek WiC-be. lehet örülni!!! én is azt teszem