nos, mivel ez a dolog egy kis ideig nekem is gondot okozott, ezért gondoltam megosztom veletek tudásomat.
mi is az a userber? nos nem fogok nektek hivatalos leírást adni, hanem a saját véleményemet írom le. a userbar egy kis kép, amit fórum aláírásokba kirakva, gizdázhatunk a többieknek, h mi mit nézünk, játszunk, eszünk, iszunk, és egyéb ide nem illő dolgot csinálunk.
mivel a dolog népszerű (mint a blogolás), ezért gondoltam segítlek titeket ebben (is).
hát a pcguru fórumhozzászólás aláírásában leírja, h a userbars.org címen választ találunk a dologra, és az ember számít rá, h ott is tud készíteni iet, hát tévedünk. ott ugyan van vmien leírás, és le is tölthetünk egy programot, de azt a vírusirtóm meg is ölte, úh nem nagyon erőltettem a dolgot. a google a barátom jelmondattal folytattam kutató munkámat, és egyből választ is találtam kérdésemre, miszerint, hol tudok userbart csinálni?! hát a ubanimator.com-on. ez nagyon jó oldal, hisz itt nem csak egy userbart kapunk, hanem 10et 1ben, vagyis tíz képet tudunk beállítani, egy userbarba, váltakozva (bevezetőben van a sajátom, mint példa).
és h hogy működik ez?! az egyszerű. az említett oldalon lejjebb haladva, látjuk, h tíz hely van url-nek (vagy beillesztésnek, ha esetleg sajátkészítésűt akarunk belerakni az ub-be). nos ide kell berakni a kiválasztott ub címét http előtaggal együtt. a kiválasztást a ubanimator.com menüjében a browse the archive menüpont alatt érhetjük el. itt kiválasztjuk a keresett ub-t kimásoljuk a linket az említett helyre, típust adunk neki (jobb szélső menü, kötelező), és ezt megcsináljuk annyiszor, ahány ub-t egybe akarunk rakni (max 10). a végén még kiválasztjuk, h mien gyakran és mien effektel változzanak az ub-k, és rákattintunk a create gombra. ekkor felvillan a töltő képernyő (eltart egy darabig), majd elkészíti a saját ub-nket, amit le is menthetünk (kép-jobb klikk- kép mentése másnéven... ), és ad egy linket, amivel fórumba postolhatunk vele.
ha vmi nem világos kérdezzetek nyugodtan.