Hajnali kettő.. nem tudok már aludni. Munkahelyi mellékhatás. Na nem baj, akkor játszok egy utolsót reggelig a régi vason. A kelleténél gyorsabban stabilabban működött, érezte már a vesztét.

Reggel 7-kor indulás, mondván 8-kor nyit a bolt. Oda érek: "nyitás 9-kor". Bassz.. ok, megvárom. Elkezd szakadni az eső. Na nem baj ez sem, azért is megvárom, csak vissza jövök a városközpontba Guru-t venni. Vissza hát a busszal, megveszem az újságot. Eddig minden ok.

Mennék a bolt felé.. busz sehol.. fél óra után meguntam, akkor "megyek gyalog, b..meg" felkiáltással elindulok.. ere a busz mellettem megy el.. valahogy éreztem "apa kezdődik!!"

Végre elérek a boltig, hamar lezavarom a vásárlást és rájövök hogy épp az a proci nincs amit akartam volna. Mert miért is lenne? Nem jellemző hogy sikerülne valamit elsőre megtalálni. Nem baj, marad a 7750-es. Jó lesz ez, úgyis Black kiadás. Az alaplap maradt a terv szerinti Gigabyte MA780G UD3H. Vettem még hozzá 2*1 giga ramot és tűztem haza. Azaz csak tűztem volna, mert a másik buszom is lekéstem hazafelé és erre csak óránként jár. Várok..

Végre haza érek.. én barom lebontom az előző gépet.. Már éreztem hogy ezt nem kellett volna még. Na nem baj, összerakom az újat. Memóriák be, proci be, bekentem pasztával is pedig van a bordán is hűtő tömítés. Rátettem. Kézi könyvet elő, bekötöm az USB kábeleket, majd a Front kábeleket, első start, csak VGA bekötve. Halk pittyenés.. semmi.. várok.. semmi.. "b. meg!!" Olvasom a kézikönyvet. "várja meg még az alaplapi akku feltöltődik, mert alapban üres, kb 10 perc". Valóban. Kb 10 perc múlva Bios error üzivel beindult a cucc. Beállítom, minden rendben. Winyó fel. Xp indul. Természetesen kékhalál. OK. Újra húzom. Elsőre minden rendben. Restart. Kékhalál.. "k..va anyázás..".. Fromat C, a cuccokkal együtt ami ott volt. Vissza teszem.. kékhalál..

Format C.. SP1 fel.. működik.. hurrá! nem ismeri fel az egyik cuccom, amire azt mondja ISA híd.. WTF? 10 éve nem gyártanak már legalább olyat... ok. Drivert elő. Feltenném.. neki SP2 kell. "anyád!!" Külön letölteném.. ha lenne net, amihez kell a driver.. nem vagyok ideges.. egy cseppet sem.. ááá..

SP2-es Windows elő.. fájlonként vadászom a drivert, mert magától nem találja rajta.. Elindul a net.. 20k-val.. 260 mega az SP2, 3, 5 óráig szedi le... közben rájövök hogy szar a bekötési terv a kézikönyvben. Nem működik az előlapi USB és a HDD led.. ok megfordítom a led csatit.. kijön a füst belőle..ááá.. van itthon vörös led, kicserélem kb fél óra alatt. Működik.. USB.. pont fordítva kell bekötni, mint ahogy írják..

Van még előlapi Audio csati is, na azt fogalmam nincs hogy kell összekötni, úgyhogy kimaradt egyelőre. Közben feltelepül az SP2. és működik. Szárnyra kap a net is végre van 7,2 Mb.

Már csak hátsó venti van vissza, meg a neon. Venti be.. csapágyas.. zörög.. eddig nem volt baja.. "anyád!!" Kihúztam a francba. Nem kell.

Egy kis teszt.

Stalker: 1024*768, Full dinamikus fények, nincs vonal simítás, 25-28-FPS, statikusban 40-45 között jár. Ez szép egy integrált kártyától.
Oblivion. 1280*1024, minden maxon 22 FPS, vonal simítás vissza véve 35..

Haza hozom majd valahogy a Fallout 3-at (csak a haver kerülne elő..) és a GTA IV-et is megpróbálom rajta. Ha 800*600-ban fut nekem az bőven elég lesz.

A proci jelenleg 38-40 fokos, a gyári hűtője meglepően csendes és jó. Szóval megérte az árát minden, de azért a cuccaim sajnálom hogy nem mentettem ki a C-ről..

Tanulság.. ? Vegyetek másik winyót is és akkor a régit nem kell formázni

Sziasztok!