Maga a rendszer 2003-ban lett felépítve, akkor még majdnem csúcs alkatrészekkel. Alapból egy Matsonic MS 8147C lapon építettem fel, melyben egy Athlon Xp 2000+ szív dobog kitartóan azóta is. Akkoriban volt benne brutális mennyiségként 128 mega ram, amire felkínlódtam az Xp-t. Az akkori játékok még el is voltak vele. Mind ehhez akkor még társult egy Inno 3D 4MX 440 VGA..
Egy jó ideig kint volt az egész cucc az asztalon (értsétek nem volt gépházban..) aztán egy Codegen házba került, a 150 W ( )-os tápjával együtt.
Elég sokáig húzta így.. a ram mennyisége változott kezdetben 256 Mb-ra, majd. 2256 Mb-ra és vissza 768-ra, majd 512-re.. (soha ne vegyetek.. na nem írok inkább márkát..)
2005 tavaszán került bele egy Inno 3D FX 5200 VGA, ami szépen oda küldte a tápomat ahová való volt.. a kukába..Sebaj volt még egy 300 W-os csoda készenlétben (noname..), azzal működött. Egészen tavaly évvégéig, akkor ugyanis meguntam hogy akárhányszor hozzáérek a gépházhoz szinte feltöltődök energiával, de nem örömömben, hanem mert a 230 V futkos át rajtam..
Ekkor vettem meg a mostani gépházamat, amit meg nem mondok milyen fajta, mert fogalmam nincsen, de elég jó masszív és ebbe került egy Chieftec GPS-450AA táp és egy Gigabyte 7600 GS kártya Maradt még egy régebbi zöld rideg katódos fénycsövem, az pont passzolt ehhez a kékes színű kijelzőhöz ami a gépház elejében van. Mondjuk ritkán van bekapcsolva mert akkor is majd ki égeti a retinámat, de jól néz ki.. Bekerült egy bluetooth csatlakozó is és a net az előlapi USB portokba, ahol a bluetooth hamar "levetkőzött" köszönhetően egy pár mechanikai behatásnak..

Nos hát ez a mostani konfigom nagyjából.. e-mellé még társul egy 6 éves DVD író, egy LG ami még az elsők között jött ki (ezüst csík van az elején..), még soha sem hagyott cserben, igazi kincs. Egy Sweex egér, egy pár nem tudom milyen hangfal és egy Creative vezeték nélküli billentyűzet. Na ez utóbbit kerüljétek messziről.. én inkább nem mondok semmit róla..mert azt nem tűrné meg bad word filter..

Végezetül csináltam pár képet a gépről, de borzalmas minőségűek mert csak a mobilom van itthon..ennyi tellett tőle..


Íme a "neon" amitől majd ki sül a szemem..


A proci gyári hűtője, még ennyi év után is csendes és megbízható.


VGA hűtés extrém kivitelben, szorítsd a ventit a hangkártya és VGA közé..


Kopasz nyakú bluetyúk és a net adapter, a gép elején


A tápom, ami végre nem ver agyon


Ilyen fülhallgatót soha se vegyetek, még jó hogy ez nem az enyém.. borzalmas hangja van..


Kis noname hangfalak, de jól szólnak, pláne azzal Sony Walkman fülessel ami kilóg belőle

Ez hát az én kis erőművem. Igazi koros családtag már. Még ha lesz is új gépem, ezt már nem adom el vagy dobom ki. Eléggé a szívemhez nőtt, igazán kár lenne ha a kukában kötne ki. Bár játszani már nem kell rajta..Nekem megérte az árát és azt már messze ledolgozta, többszörösen is.