A filmmel kapcsolatban a véleményem felemás: egyrészt értem, hogy Mr. Moore miért nem adja a nevét egyik művéből készült adaptációhoz sem: ez a film mutatja be leginkább, hogy egy képregény/könyv lehet bármennyire fantasztikusan jó, egy film képtelen visszaadni ugyanazt, ami a lapokon olyan jól mutatott. A színész játékkal meg voltam elégedve a sok ismeretlen arc ellenére (bár a Night Owl-t alakító színésznek volt pár bakija + Ozymandassal nem voltam megelégedve - a képregény szerint ő már az ötvenen is túl van, itt azonban mégis szimpla 20-30 évesnek tűnik (+a szőke hajjal és a lila ruhával engem valamilyen módon Jokerre emlékeztetett). A film eleje szinte szó szerint követte a grafikus novellájét, azonban a közepétől kezdve rohantak a cselekménnyel, és így több lényeges szálnak nem jutott elég idő. Ez mondjuk érthető, hisz a film amúgy is 2 és fél óra volt (sőt állítólag lesz még egy több mint 3 órás rendezői változat is), de akkor már én inkább két részesre bontottam volna. A végkifejlettben pedig már nem egy eltérés van. Tehát összességében egy elég jó film, de az elvárásaimat alulmúlta. Ja és még egy dolog ami eléggé idegsített: a filmben nem egy alkalommal van szexjelenet, amelyek túl hosszúak voltak (legalább a lényeges dolgok nem voltak láthatóak - különben még azt is megkockáztatnám hogy ez olyan film a filmben dolog) ráadásul míg a film zenei anyaga elég jónak mondható, addig ezek alatt valami siralmasan rossz számok hallatszottak. Még egy észrevétel: ugyebár a filmben Doctor Manhatten az egyetlen olyan szereplő, akinek szuperereje is van, mégis irreálisnak tartom, hogy egy ütéssel átütik a falat, helyből 3 m magasra ugranak, és minden második ütés nyílt csonttörést okoz.

A másik észrevételem egy kicsit durvább. Rajtam kívül az egész vetítőteremben egy ember volt! Komolyan a magyar ember már ennyire nem szeret kimozdulni otthonról, vagy suli utánra egy kis lazább programot (ivás nem ide tartozik) besűríteni? Eléggé meglepett a dolog, de legalább a másik néző semmiféle zajt nem csapott, és nem jártam úgy mint a Sötét Lovag megtekintésekor, amikor a mögöttem levő sorban néhány tejfelesszájú hülyegyerek böfögéssel és szellentéssel jelezte, hogy mennyire izgatja őket a többi néző a teremben.

Tehát ez volt mai mozis élményem. Mivel már hétvégén előkészültem szerdára ezért még össze tudtam dobni a blogos beszámolót is. Király!