Playstation 2: A Sony lassan egyre inkább leáldozó csodamasináját tartják sokan A játékkonzolnak: a rengeteg megjelent cím, hatalmas franchise-ok ezt teljesen egyértelművé teszik. Pár év tervezés után nyár elején vettem egy ilyen masinát másodkézből, viszonylag igen olcsón, hozzá mellékelve kapásból egy memóriakártyával, és egy Soul Calibur III-al. Tulajdonképpen egy rendes bolti masina árából kijött maga a gép, és egy nagy adag játék is (ave, vatera.hu), amelyekről alant írnék:

Devil May Cry:
Minden idők legismertebb démonos-kaszabolós játéka, ami eredetileg Resident Evil 4-nek indult... Az, hogy a DMC-t én még a nyár elején végig fogom tolni konzolon, magától értetődő volt. Még mai szemmel nézve is egy rohadtul szórakoztató darab, eszméletlen hangulattal, és pár helyen frusztráltató nehézségi szinttel. Három nap alatt toltam végig, és az egyik legjobb vételem volt.
10/10

Canis Canem Edit:
Külföldön inkább "Bully" néven híresült el a cucc. Tudom, hogy megjelent PC-re is, de a netes értékelések alapján az originál PS2-es verzió a legjobb, és ezt én is csak tanusítani tudom. Az élmény, ahogy minden idők legsz*rabb sulijának az élére küzdöd magad, közben szivatod a tanárokat, csajozol, és beledöngölöd a keménycsávókat a földbe, hogy tudják, hol a helyük... az élmény megfizethetetlen....
9/10

Final Fantasy XII
Jómagam is egyike vagyok azoknak az emberkéknek, akik szerint a Final Fantasy VII volt minden idők legjobb szerepjátéka, úgyhogy a franchise iránti rajongásomból értetődő, hogy rögtön vettem egy FF-részt a PS2-re is. Azonban az eredmény egy kicsit lelombozott. A hangulat, a zenék, a karakterek egytől egyig a korábbi részek nyomába sem érnek, a körökre osztott "klasszikus" harcrendszer megváltozása sem volt jó ötlet, ráadásul az egész közben valami eszméletlenül zavart, hogy a főszereplő, Vaan, szemben az olyan karizmatikus hősökkel, mint Cloud, vagy Squall, végig csak egy kis mitugrász marad, akit magukkal sodornak az események, és semmi komolyabb kihatással nincs a sztori folyására. Egy kicsit csalódtam, de ettől függetlenül még jó kis stuff.
7/10