• Már zajlik a Dune: The Sisterhood c. előzménysorozat forgatása Budapesten
  • A hírhedt Harkonnen nővérek megalapítják a rettegett Bene Gesserit rendet
  • Mark Strong alakítja Javicco Corrino császárt, aki a békét teremtene a háború után

Felemás fogadtatása ellenére már javában folynak a Dűne második részének munkálatai. Az HBO Max azonban Frank Herbert távoli jövőben játszódó világának pontosabb megértése érdekében rendelt egy előzménysorozatot is, aminek stábja Denis Villeneuve produceri felügyelete mellett ugyancsak Budapestre költözött. A Brian Herbert és Kevin J. Anderson regényét adaptáló The Sisterhood tízezer évvel Paul Atreides születése előtt játszódik, amikor a hírhedt Harkonnen nővérek megalapítják a rettegett Bene Gesserit rendet.

A hírhedt Valya és Tula Harkonnen szerepében Emily Watson (Breaking the WavesHilary and Jackie) és Shirley Henderson (Harry Potter filmekBridget Jones) párosát láthatjuk majd, illetve feltűnik mellettük Indira Varma (Trónok harcaObi-Wan Kenobi). A Variety friss értesülése szerint újonnan csatlakozott a stábhoz a Kingsman, az 1917 és a Tár szerepeiből ismert Mark Strong, aki Javicco Corrino császárt alakítja. Utóbbi a háborús időszak uralkodóinak leszármazottja, a birodalom békéjének szavatolását tűzi ki célul.

mark-strong.jpg
(A kép forrása: teaser.hu)

DŰNE 2

A hivatalos szinopszis szerint:

  • Az új epizódban Paul Atreides mitikus kalandját láthatjuk, amint Chani és a fremenek oldalán bosszúhadjáratot indít a családját elpusztító összeesküvők ellen. Hősünknek választania kell élete szerelme és az ismert világegyetem sorsának alakítása között, miközben igyekszik megakadályozni a baljóslatú jövőt, amit csak ő láthat.

Az Altivole temetőjéből Budapestre költöző, majd Abu Dhabi és Jordánia területére látogató stábba visszatér Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, az antagonisták oldalán Stellan Skarsgård, illetve a fremenek képviseletében Javier Bardem és Zendaya. Újonnan csatlakozik IV. Shaddam Padisah császár és lánya, Irulan hercegnő szerepében Christopher Walken és Florence Pugh. Austin Butler egy Harkonnent alakít, Léa Seydoux pedig az Atreides-ház szövetségeseként ismert Lady Margot Fenrig bőrében tűnik fel. A mozipremier 2023. november 3-án esedékes.