• Befutottak a RoboCop: Rogue City pontszámai
  • Az újságírók véleménye alapján meglepően jól sikeredett a Teyon akciójátéka
  • Majdnem 70 ponton áll jelenleg a Metacritic oldalán
  • A Terminator: Resistance után ez elég nagy előrelépés

Jó ideje már annak, hogy bemutatkozott a Paul Verhoeven klasszikusain alapuló (egészen pontosan a második és a harmadik Robotzsaru-film között játszódik a cselekmény) RoboCop: Rogue City, november 2-án viszont már maga a játék is felkerül a boltok polcaira, így annak rendje és módja szerint megérkeztek hozzá az első tesztek. Böjti is elmondta a véleményét nemrég, a jelek szerint pedig a nemzetközi sajtó képviselői is egyetértenek abban, hogy egy egészen remek alkotás került ki a lengyel Teyon kezei közül – főleg egy licencelt termékhez viszonyítva. A hír írásának pillanatában 69 ponton áll a Rogue City PlayStation 5-ös változata (15 cikket követően), míg az Xbox Series X/S-es verzió 75 pontot tudhat magáénak. Ez persze nem mondható annyira kimagaslónak, azonban több szempontot is érdemes figyelembe venni a program kapcsán. Egyrészt, hogy nem egy AAA címről beszélünk, így felesleges összehasonlítani mondjuk a Marvel's Spider-Man 2-vel, a Baldur's Gate 3-mal vagy az Alan Wake 2-vel. Másrészt, hogy a cég előző játéka, a Terminator: Resistance csupán 47 ponton áll a portálon (a játékosok ellenben imádják), a minden szempontból borzalmas Rambo: The Video Game pedig 34-en – ugye, hogy így már egyből más a helyzet?

A pozitív vélemények rendre kiemelik, hogy a klasszikus filmek rajongói valósággal el lesznek kényeztetve a végigjátszás során, a hangulat ugyanis minden elemében a helyén van, így tényleg olyan, mintha életre keltek volna Detroit utcái. Szintén megjegyzik az újságírók, hogy remekül sikeredtek a mellékes tevékenységek (ezt mondjuk pont nem vártuk volna egy ilyen kis csapattól), jó a sztori, a gunplay pedig már-már megunhatatlan, hála a lövések súlyának. Még a közepes értékelést adó tesztelők zöme is úgy véli, hogy kellően amiciózus a program, ráadásul a végletekig hű az alapanyaghoz, az akció-szekvenciák pedig elégedett bólogatásra késztetik az egyszeri játékost. Ténylegesen negatív véleményt eddig egyedül csak a TheSixthAxis munkatársa, Adrian Burrows fogalmazott meg, ő azt írta, hogy nem árt vigyázni a csillogó külsővel, mert a motorháztető alatt bizony csak rozsdát és elavult mechanikákat találni. A többség azonban elégedett volt a végeredménnyel, így az alapanyag kedvelői semmiképp sem lőhetnek vele mellé.

A filmrajongók és boomerek kedvence lehet a november másodikán érkező Robocop: Rogue City, amit akár már most is előrendelhetsz a Konzolvilágnál!