• Miguel Sapochnik után Jocelyn Diaz producer is távozik a Sárkányok háza stábjából
  • Helyükre a Narancs az új fekete és a Trónok harca több alkotója érkezik
  • A sorozat nyitóepizódjáról írt méltató kritikánkat itt olvashatjátok

A Sárkányok háza álomszerű nyitánya ellenére a sorozat fő alkotója, a több ikonikus Trónok harca epizódot jegyző Miguel Sapochnik (HardhomeBattle of the Bastards), a friss hírek szerint pedig Jocelyn Diaz producer is távozik a stábból. A második szezont már egyedül Ryan Condal vezeti majd, George R.R. Martinnal szoros közreműködésben, illetve a főcímdalt komponáló Ramin Djawadi is marad a produkcióban.

A távozók pótlására több neves producer érkezik: Sara Hess (Narancs az új fekete) és Vince Gerardis (Trónok harca) már leszerződött az új évadra, a Trónok harca alkotójaként korábban bemutatkozó és a Thor: Sötét világgal hírnevet szerző Alan Taylor pedig rendezni is fog.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(A képek forrása: Warner Media)

Változások a színészek között

Hasonló horderejű változás történt a héten, a nyitóévad felénél, ugyanis a cselekménybéli időugrás miatt több fiatal színészt idősebb kollégája váltotta. Milly Alcock helyett Emma D’Arcy alakítja tovább a hercegnőt, míg Lady Alicent Hightower szerepében Emily Carey helyett Olivia Cooke áll ezentúl kamera elé.

A sorozat története

A George Martin Tűz és vér című regényén alapuló Sárkányok háza közel kétszáz évvel az anyasorozat eseményei előtt, a Targaryen-ház uralmának fénykorában játszódik. Belviszály támad a családban, Westeros ugyanis nem akarja elfogadni a női trónörököst, az ambiciózus és okos Rhaenyrát.