A Wii U technikai adatait minden bizonnyal a gép megjelenéséig titok fedi majd, ugyanakkor az egyes fejlesztők már sokkal őszintébben nyilatkoznak a masina képességeiről. Most épp a Tecmo Dynasty Warriors-sorozatának producere és feje, Szuzuki Akihiro árult el ezt-azt a Eurogamer stábjának, akik ki tudja, miért, de nagyon szeretnek a gépek motorházteteje alá kukucskálni. Szuzuki szerint a Wii U jó konzol, de van egy nagy hátulütője: a processzora alulmúlja a mostani PS3-as és Xbox 360-as modelleket.

"A Wii U egyik legnagyobb hátránya az Xbox 360-nal és a PS3-mal szemben az, hogy a processzor teljesítménye kicsivel alacsonyabb. Szóval ami a Warriors sorozatot illeti, beleértve a Dynasty Warriorst és Warriors Orochit, a tömegjeleneteket mindig a CPU-ra terheljük. Itt ez komoly kihívást jelent."


Ugyanakkor Szuzuki is elismeri, hogy a konzol többi alkotóeleme lehetővé teszi, hogy a grafika sokkal szebb legyen, mint amit a jelenlegi generáció nyújtani képes. Ez azonban csak egy dolog, hisz a processzor nem feltétlenül a látvány terén kínál előnyöket, és ez a jövőben komolyan visszaüthet a Nintendónak.

A Wii U novemberben érkezik, ára 299 és 349 euró lesz, kiszereléstől függően -- részletekért erre tessék.