Napjainkban már egyáltalán nem meglepő, ha egy-egy tripla A kategóriás cím bejelentését hosszabb pletykálkodás és szivárogtatások előzik meg, sőt, sok esetben maguk a fejlesztők és kiadók is húzzák egy kicsit a rajongók agyát a közösségi média segítségével, mielőtt kiböknék, mire készülnek pontosan. Épp ezért minden évben akad nem egy olyan projekt, amiről már mindenki tud mindent, és aminek a bejelentése már csak pusztán formaságnak mondható. Ezek közül szedtük most össze az öt legnagyobb címet, amit jó eséllyel hamarosan be is jelentenek majd.

top-5-kozelgo-bejelentes-01.jpeg

Fable 4

A Fable a 2000-es évek elejének meghatározó szerepjáték sorozata volt (még akkor is, ha Peter Molyneux néha kicsit lódított a játék kapcsán), ezért is fájdalmas, hogy a 2010-es harmadik rész óta csak gyengébben szereplő spin-offokat és egy felújított kiadást tudott kitermelni magából. Pedig a hírek szerint a Lionhead Studios annak idején nekiugrott a Fable 4 elkészítésének is, mely az elődjeinél jóval komorabb lett volna, azonban a játék befejezését megakadályozta először a Fable: Legends fejlesztése, utána pedig a stúdió bezárása.

Nincs azonban még minden veszve, az elmúlt években ugyanis egyre több és több jel utalt arra, hogy valahol a Microsoft háza táján leporolták a Fable világát, és már javában dolgoznak egy negyedik epizódon. Először még csak a Lionhead egyik volt munkatársa üzente azt meg Twitteren, hogy a Playground Games csapata dolgozik a Fable 4-en, 2019-ben viszont már egy karakterkép is napvilágot látott az állítólagos projektről, ráadásul pont a Playground Games műhelyéből. A szivárgások tehát elég megalapozottnak tűnnek, így nem lennénk meglepve, ha lassan érkezne a bejelentés is.

fable-4-hero-megint.jpg

Dino Crisis remake

A Fable-höz hasonlóan a Dino Crisis széria is egy igazi öreg motoros, a Capcom dinoszauruszokat a középpontba helyező túlélőhorrorja ugyanis 1999 és 2003 között futott. És bár a harmadik résszel és a sorozathoz köthető két spin-offal a japánok egy kicsit mellé nyúltak, az első két Dino Crisis a mai napig igen nagy népszerűségnek örvend. Ennek fényében nem is olyan meglepő, hogy az elmúlt években folyamatosan fel-felmerült egy Dino Crisis remake ötlete, amit lehet, hamarosan be is jelenthetnek.

A Capcom maga sosem zárkózott el az ötlet elől, sőt, az évek folyamán már többször is jelezték, hogy fontosak nekik a korábbi nagynevű, de mostanában kicsit elhanyagolt IP-ik, a 2019-es pénzügyi beszámolójukban pedig arra is kitértek, hogy a Resident Evil 2 remake sikerei után bátrabban nyúlnak majd a régi, legendás címeikhez. Ha pedig mindehhez hozzávesszük, hogy a Capcom nemrég újra bejegyeztette a Dino Crisis márkanevét, akkor egy remake bejelentése a közeljövőben elég reális lehetőségnek tűnik.

dino-crisis-renew-01.jpg

Az új Splinter Cell játék

Tom Clancy nevével nem egy remek sorozatot fémjeleztek az elmúlt évtizedekben, és ezen nagyszerű szériák közé tartozik a Splinter Cell is, mely nagy népszerűségnek örvend ugyan, de sajnos a 2013-as Blacklist óta nem igazán hallatott magáról. Nincs azonban még minden veszve, hiszen az Ubisoft is szívesen visszatérne a franchise-hoz, legalábbis nagyon erre utal, hogy meglepően gyakran szivárognak ki információk egy állítólagos folytatásról, ráadásul sokszor pont a franciák háza tájáról.

Az új Splinter Cell először még csak pletyka szinten bukkant fel a 2019-es E3 előtt, azóta viszont már sokkal komolyabb nyomok is utalnak a létezésére. Tweetelt róla például a The Division 2 egyik kreatív igazgatója (bár az Ubisoft szerint ezzel csak viccelt), nyáron a Gamestop kínálatában bukkant fel Sam Fisher éjjellátó készüléke, amit gyorsan le is vettek, valamint az Ubisoft is előszeretettel osztogatott meg a sorozattal kapcsolatos képeket a közelmúltban. A szivárgások szerint a Splinter Cell leleplezése a PS5 bemutatóján várható, mi pedig a fenti jelek miatt nem lepődnénk meg, ha ez valóban így lenne.

sam-fisher-splinter-cell-tweet.jpg

Assassin’s Creed: Kingdoms

A fenti három sorozattal szemben az Assassin’s Creed folytatását nem várják már több éve epekedve a rajongók, ugyanis ez az Ubisoft egyik stabil, bejáratott IP-je, ami 2017-es megújulása óta sem vesztett a lendületéből, sőt, legutóbbi része, az Odyssey, mind a kritikusoknál, mind a játékosoknál nagy sikert aratott. Épp ezért az Assassin’s Creed esetében nem is az a kérdés, hogy jön-e a folytatás, hanem hogy mikor jön és milyen történelmi korba kalauzol el minket.

Ebben a két kérdésben viszont már erősen megoszlanak a vélemények: abban a legtöbb megbízhatónak tartott forrás egyetért, hogy egy vikinges epizódot kapunk majd idén, ugyanakkor pont nemrég derült ki az is, hogy az eddig kiszivárgott információk nagy része jó eséllyel kamu. Hogy ezek után pontosan mit is érdemes várni a jelenleg állítólag Assassin’s Creed: Kingdoms munkacímen futó projekttől, az jó kérdés, amire reméljük, legkésőbb a PS5 bemutató rendezvényén választ kapunk majd.

top-5-kozelgo-bejelentes-02.jpg

Batman: Court of Owls

A Batman játékok sorsa enyhén szólva is érdekesen alakult az elmúlt években: noha az Arkham sorozat mindegyik része igen szép anyagi és kritikai siker lett, a szériának a 2015-ös Arkham Knight után vége szakadt, és azóta sem lehet róla hallani túl sok mindent. Időről-időre persze felerősödött a szóbeszéd, hogy a Rocksteady csapata most már aztán tényleg teljes erőbedobással dolgozik a következő Batman játékon, amit hamarosan be is mutatnak, ez azonban mindig hamisnak bizonyult eddig.

Csakhogy 2018 végén szárnyra kapott a pletyka, hogy nem is a Rocksteady, hanem az Arkham Origins-t jegyző WB Montréal készíti az új Batman játékot, a stúdió Twitter tevékenységéből kiindulva pedig erre valóban minden esély megvan. A fejlesztők többször is tweeteltek rejtélyes szimbólumokat és üzeneteket, ezek alapján pedig arra lehet következtetni, hogy tényleg náluk készül az új Batman játék, melyben a Baglyok Tanácsával vehetjük majd fel a harcot. Már csak abban kell reménykednünk, hogy a stúdió a közeljövőben elunja a hosszúra nyúlt felvezetést, és leleplezi végre a játékot.