• Még nyáron megjelenik a Torchlight 3
  • Mely az ingyenesen játszható Torchlight Frontiers átalakított verziója
  • A pontos megjelenés és az ár egyelőre nem ismert

A Torchlight franchise-t valószínűleg nem kell bemutatni az akció-RPG-k rajongóinak: az azóta sajnos már bezárt Runic Games 2009-ben megjelent alkotása és annak 2012-es folytatása üde színfoltját jelentette a játékiparnak, melyre a mai napig örömmel gondol vissza az ember. De szerencsére hamarosan nem kell beérnünk az egyszerű nosztalgiázással az IP kapcsán, hiszen az Echtra Games csapata a mai napon bejelentette, hogy még idén nyáron piacra dobják a Torchlight 3-t.

torchlight-3-01.jpg

Kis csavar azonban van a dologban, hiszen a most bejelentett projekt eddig is létezett, csak épp más névvel és más koncepcióval. Az Echtra még 2018-ban jelentett be egy ingyenesen játszható, osztott világot használó spin-offot a franchise-hoz Torchlight Frontiers néven, most pedig ezt a projektet nevezték át Torchlight 3-ra.

Aggodalomra azonban semmi ok: a névvel együtt a tartalom is változik, így a Torchlight 3 természetesen dobta az ingyenes modellt és az osztott világ elképzelését, helyette pedig egy tradicionális, akció-RPG lesz majd, pont olyan, mint amilyen a sorozat első két része is volt. Erre már csak az is garancia, hogy az Echtra Games kötelékében ott van Max Schaefer is, az eredeti játékok egyik atyja, így nyugodtak lehetünk: a Torchlight 3 jó kezekben van.