• 2022. május 5-én debütál a Doctor Strange az őrület multiverzumában
  • A főhős Wanda Maximoff oldalán indul a Multiverzumon átívelő kalandra

A tervek szerint május 5-én hagyományos és IMAX formátumban is bemutatják a mozikban a Doctor Strange második epizódját. Akik utóbbi vetítést választják, 26%-kal nagyobb kiterjedésű képen élvezhetik majd a filmet, ugyanis az általánosan bevett 2.35:1 – 2.4:1 közti helyett 1.9:1-es képarányban kerül vászonra a mű. Az „alternatív” változatot Panavision DXL2 IMAX kamerákkal rögzítették John Mathieson operatőri vezényletével.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(Néhány ábra a képarányokról. A képek forrása: Johnny Sobczak Twitter, red.com, Alex Zalben Twitter.)

Már az első rész is több mint egy órányi felvételt tartalmazott, amit kifejezetten IMAX formátumra méreteztek. Később más Marvel produkciók folytatták a sort, a Végtelen háború és a Végjáték pedig az első hollywoodi filmek, amiket teljes egészében IMAX digitális kamerákkal rögzítettek.

A kettős bemutató alkalmából érkezett egy új, minimalista plakát is a filmhez (az eredetit itt láthatjátok). Ezen nem a főbb karakterek láthatók, helyette a Multiverzum átláthatatlanságát és mély bugyrait jelképezik az apró darabokra tört üvegszilánkok és a felirat mögött fortyogó fénynyalábok. A történet horrorisztikus vénájáról Sam Raimi rendező vallott nemrég.

doctor-strange-2-imax-poster.jpg
(A kép forrása: Collider)

Az közös univerzum már a múlté, Doctor Strange elhamarkodott varázslata révén összekuszálódtak a Marvel Multiverzum szálai. Az alternatív idősíkok olyan fenyegetést jelentenek a világra, amivel szemben még a címszereplő, Wanda Maximoff és Wong egyesített ereje sem jelent biztos menedéket. A főszereplőket Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen és Benedict Wong alakítják, de feltűnik a filmben Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor, illetve Xavier professzor szerepében Sir Patrick Stewart is.

A NEGYEDIK FÁZIS FILMJEI

Az univerzumon kívül készült a Venom 2 és a Morbius.