Egy nap, és itt van december. Kezdődik az ünnepi szezon, a karácsonyi szünet és persze jön maga a karácsony is, aztán a szilveszter és putty, vége 2021-nek. Gyorsan elszelelt ez az év is, ami sajnos még mindig a koronavírus árnyékában telt el, és ez bizony a videojáték iparra is rányomta a bélyegét. Sok játékot halasztottak el, de azért volt néhány izgalmas megjelenés, többek közt néhány ebben a hónapban. Lássuk!

CALL OF DUTY: VANGUARD (PS5, PS4)

A modern hadszíntér és a hidegháború után a Call of Duty: Vanguarddal a sorozat visszatért a gyökerekhez, vagyis a második világháborúhoz. Az új rész hőseit valódi katonák inspirálták, akikkel több pörgős csatát is átélhetünk a kampány során, és ha ez nem lenne elég, újra itt van a zombimód és persze a többjátékos mód is.

JUST DANCE 2022 (PS5, PS4)

A tánc soha nem állhat le, így a Ubisoft nagy sikerű ritmusjáték-szériája, a Just Dance sem, amely ismét a képernyőn felvillanó mozdulatok mímelésére invitál bennünket a Just Dance 2022-ben - természetesen több tucat vadonatúj számmal kibővítve az eddigi dalfelhozatalt.

BATTLEFIELD 2042 (PS5, PS4)

Ebben a hónapban nem csak a Call of Duty, de a Battlefield-sorozat is bővült egy új résszel, méghozzá a Battlefield 2042-vel, amely – ahogy arra a címe is utal – maga mögött hagyja a második világháborút, hogy a nem túl távoli jövő harcmezejére repítsen el bennünket.

GRAND THEFT AUTO: THE TRILOGY – DEFINITIVE EDITION (PS5, PS4)

Bár az első két Grand Theft Auto sem volt ismeretlen, a Rockstart a térképre a 3D-sé vált GTA 3 tette fel, amit két további nagyszerű játék követett, a Vice City és a San Andreas, amik más-más városokba helyezték a cselekményt, más-más hangulatot megihletve. A játékosok imádták mindhárom részt, így nem csoda, hogy remasterelték őket, majd egy csomagba dugva újra kiadták azokat a Grand Theft Auto: The Trilogy - Definitive Edition című csomagban.

JURASSIC WORLD EVOLUTION 2 (PS5, PS4)

Aki mindig is arról álmodozott, hogy egyszer saját dínóparkot épít, az a három éve megjelent Jurassic World Evolutionben már alaposan kiélhette magát. Most ez a recept bővült ki, a Frontier Developments csapata ugyanis elkészítette a még több lehetőséget tartogató folytatást.

THE ELDER SCROLLS 5: SKYRIM ANNIVERSARY EDITION (PS5, PS4)

Ebben a hónapban volt a The Elder Scrolls 5: Skyrim megjelenésének tizedik évfordulója, a Bethesda pedig úgy döntött, hogy megünnepli ezt a remek alkalmat egy új kiadással, amely különlegessége az, hogy több mint 500 közösségi tartalommal bővíti az alapból sem éppen apró volumenű nyílt világú, méltán közkedvelt RPG-t.

SHERLOCK HOLMES: CHAPTER ONE (PS5, PS4)

A Frogwares csapata visszatért mindenki kedvenc detektívjéhez, Sherlock Holmes-hoz, akit ezúttal egy teljesen új oldaláról ismerhetünk meg, a Chapter One ugyanis az ifjú korát meséli el egy mediterrán környezetben, amikor még nem volt olyan híres, mint Dr. Watson társaságában.