Jó eséllyel már mindenki tudja, így nem kell sokat mesélnem róla… Igen, megszűnik a nyomtatott PC Guru magazin, hogy most decembertől online, itt az oldalunkon jelenjenek meg előzeteseink, cikkeink és rovataink. Sajnos elég nehéz a hazai helyzet, ezért számos lap megszűnését jelentették be az elmúlt hetekben, továbbá legalább ugyanennyi helyzete került veszélybe. Emiatt döntöttünk úgy mi is, hogy elhagyjuk a print verziót, inkább az online tartalmakra összpontosítunk, avagy a hírekre, tesztekre és egyéb megszokott tartalmainkra. Ennek szól a címlap, ennek szól három teljes játékunk, valamint ennek szól az a kétoldalas cikk is a magazinban, aminél aktív íróink is mind megszólalnak, mesélve kicsit első és legfontosabb élményeikről. Nehéz és egyben fontos pillanat ez a teljes szerkesztőség életében, amit igyekeztünk feledhetetlenné tenni. És látva a reakciókat, azért egy dolgot még szeretnék kiemelni. Pláne, hogy ugye financiális gondok miatt mondtunk le a magazinról, ami egyértelművé teszi, hogy nem tudunk AAA kategóriás címet pakolni a lap mellé, pláne nem tudjuk az oldalszámot növelni.

A teljes játékos lehetőségek az elmúlt években egyre gyengébbek lettek, a nagy kiadók kivonultak ebből a szegmensből. Ár-érték arányban azonban mindig igyekeztünk a legjobbat kihozni. Hogy megszűnésekor nagyjából 40 eurónyi értékű játékot tudunk csatolni egy kevesebb mint 10 euró értékű laphoz (ennek az összegnek ráadásul csak töredékét kapjuk meg), az egy kisebb csoda – főleg úgy, hogy a Toki idén nyáron jelent meg, ilyen gyorsan szerintem még egy 20 eurós játék sem lett teljes játéka egy magazinnak sem. Tudom, hogy nem egy GTA, nem is egy Batman, de a szerkesztőségben egy emberként örültünk, mikor ilyen játékokat sikerült megszerezni (A Heliborne egyébként remek darab, csak ki kell próbálni!), a Roarr! pedig szimplán egy kis extra ajándékként került be a repertoárba. Hogy minél többet adhassunk, változatlan áron. 

De térjünk át a tartalomra, ezzel együtt pedig az előzetesekre, amikből most azért sikerült kicsit többet is belesűríteni oldalainkba. Kezdésnek ott az Infinity: Battlescape, ami egy kis indie csapat műve, de mégis egészen ígéretes darab az űrszimulációs játékok színes palettáján. A csapat által fejlesztett saját motor elképesztő dolgokra képes, a játékmenetben is van fantázia, így a jövőben érdemes figyelni a korai hozzáférés aktuális helyzetét. A kreativitás előtérbe helyező The Endless Mission (saját játékok készítésére alkalmas) szintén érdekes darab, ahogy a Chernobylite is. Emellett a gépelős Nanotale és a polgárpukkasztónak szánt Postal 4 került a célkeresztünkbe.

Fontos információ előfizetőinknek!

Előfizetőinket igyekszünk a héten értesíteni, de amennyiben aktív előfizetésed van, írj a pcgurumagazin@gmail.com címre, add meg neved, címed, előfizetői számod (a kiérkező lapnál is láthatod, egy ötjegyű szám), valamint bankszámlaszámod, ezzel is megkönnyítve a kommunikációt és az előfizetés lezárását! Akinél fennmaradó bónusz játék van, azokkal külön vesszük fel a kapcsolatot, hogy megtudjuk, mi az igényük.

Köszönjük!

pcg1912-cover1500px.jpg

A LEGÚJABB PC GURU DECEMBER 5-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN

Tesztek terén pedig ismét alaposan ráerősítettünk. Három legfontosabb címünk a zseniális Planet Zoo, amiben ismét a kreativitását élheti ki mindenki, miközben egy állatkert mindennapjait menedzseli; a Star Wars Jedi: Fallen Order, ami ott van minden idők legjobb SW-játékai között; a Red Dead Redemption 2, ami végre PC-n is meghódítja a minőségi westernre éhes közönséget. Ezen nagyágyúk mellé furakodott még be a képregényes Blacksad, az egészen fogyasztható Need For Speed Heat, a Football Manager 2020, a Moons of Madness, a Shenmue 3, esetleg az Age of Empires 2: Definitive Edition, ami ma is éppen olyan élvezetes, mint annakidején volt.

Vannak persze kisebb meglepetések és nagy csalódások is. Előbbiek közé tartozik a Yaga, ami egészen varázslatos, a Bee Simulator, a Sparklite, illetve személyes kedvencem, a klasszikus és kultikus The 7th Quest nyomdokában született, rajongói harmadik rész, a The 13th Doll, ami bár nem hibátlan, de ha elindul és nem is omlik össze, akkor kellemesen nosztalgikus érzéseket képes kelteni az emberben. Erre a Rune 2 már egyáltalán nem képes, ahogy a Railroad Corporation és a WWE 2K20 is kifejezetten csalódás, szemben a Terminatorral, amit a rajongók kifejezetten élvezni fognak – már ha túljutnak az első pályán, és nem törlik még ott a játékot. Persze van más is, de maradjon némi meglepetés is. Mármint a rovatok és hardverek mellett. Mobiljátékok, radar alatt maradt gyöngyszemek, társasjátékok, születésnaposok (ezúttal Tekken), arcade klasszikusok – minden maradt, amit megszokhattatok. Plusz Álom PC-összeállításunk mellett, a Lenovo és az Acer nagyágyúin túl még a Samsung, a Philips és a Cooler Master termékeire is vetettünk néhány kritikus pillantást.

Most pedig jöjjön a teljes játék, vagyis egyből három, illetve a remény, hogy itt, online oldalunkon ismét (rendszeresen) találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Decemberi teljes játékaink: Heliborne, Roarr! és Toki

Ezúttal alaposan belecsaptunk a lecsóba, és bár eredetileg csak a remek Heliborne volt tervben, amihez a Roarr! szimpla (és egyben poénos) ajándékként lett csatolva, az utolsó pillanatban lecsaptunk még az idén nyáron megjelent Tokira is, ami egy klasszikus akció-platformer felújított változata. A helikopteres Heliborne kifejezetten a légi akcióra helyezi a hangsúlyt, aminél van még némi taktikázás is, ráadásul elég jó gépparkot kapunk a lövöldözéshez, míg a komolyan vehetetlen Roarr! esetében akár egy tüllszoknyás dinoszaurusszal is pusztíthatjuk a környezetet és a bőrünkre pályázó szörnyetegeket. A Toki pedig az ügyességünket és reflexeinket teszi próbára, ami nem kevés mérgelődésre és azt követően sikerélményre adhat okot. Érdemes tehát mindhárom címet kipróbálni.

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni a matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!