Egyértelműen beköszöntött az ősz, most már bizony egyre kevésbé lehet pólóban szaladgálni, emellett van, hogy az embernek kimozdulni sincs kedve, ami bizony a játékiparra is hatással van. Elvégre jönnek a jobbnál jobb címek, egyre több a komoly meglepetés, így aktuális számunk is kimondottan tartalmas lett. Címlapos témánkat alaposan megérleltük, elvégre augusztus eleje óta készültünk vele, a gamescom után már lényegében csőre volt töltve a legújabb Total War-hadigépezet, de szeptemberi számunkban sajnos még nem lőhettük el a Creative Assembly szokás szerint ígéretes patronját. Emiatt vártunk mostanáig, ellenben legalább mindent el tudtunk mesélni a játékról, amit meg lehetett tudni a fejlesztőktől, sőt még egy exkluzív interjút is készíthettünk velük. A közkedvelt történelmi időszak meg azt hiszem, önmagáért beszél, nem csodálkoznék rajta, ha ez az epizód alaposan lehagyná a Thrones of Britannia értékelését és fogyását.

Előzetesként ezúttal maradtak az Early Access címek, ami nem meglepő, elvégre a nyári szezont a hátunk mögött hagyva kimerítettük az E3 és gamescom kínálta újdonságbödönt – de ha volt valami friss bejelentés, amiről nem olvastál nálunk az elmúlt 3-4 hónapban, jelezd csak bátran, és ha olyan címről van szó, ami megérdemli a figyelmet, utánanézünk, milyen információkat lehet kisajtolni az alkotókból. Addig pedig itt a Cyberpunk farvizén evező Conglomerate 451, ami a neonfényes jövőképet keveri a klasszikus dungeon crawlerök világával, méghozzá egészen kellemes módon, bár nem hibáktól mentesen. De ugye azért van a korai hozzáférés, hogy ezen javítsanak. A Starpoint Gemini 3 és a Stars End pedig a világűrbe vezeti el a játékosokat, ám sajnos úgy tűnik, hogy reményeinkkel ellentétben egyik sem lesz hatalmas kasszasiker. Persze még ránk is cáfolhatnak a két stúdiónál.

pc-guru1910cover1500px.jpg

A LEGÚJABB PC GURU OKTÓBER 10-TŐL KAPHATÓ
AZ ÚJSÁGOSOKNÁL ÉS A HIPERMARKETEKBEN

Tesztek? No, azokból jutott bőven, ráadásul kifejezetten erős, AAA kategóriás címek is tiszteletüket tették a szerkesztőségben. Egyszer ott van a Borderlands 3, amiből videóztunk is, és ami természetesen egyből egy csomó rajongót rabul ejtett. A Microsoft zászlósa, a Gears 5 tovább öregbítette a sorozat hírnevét, a Monster Hunter World nagy kiegészítője, az Iceborne a szörnyvadászatot bővítette ki valami elképesztő mértékben, a The Legend of Zelda: Link’s Awakening képében pedig olyan GB-felújítást kaptunk, amilyenre talán még nem is volt példa. No, és persze ott voltak a szokásos, évente visszatérő címek, mint a FIFA (ezúttal inkább a kispályás mérkőzésekre összpontosítva) és a PES (nagyot fejlődve), a WRC (szintén zenész) vagy az NBA.

Meg a Code Vein, ami nagy, de új IP, méghozzá az egyik legjobb a Souls-klónok közül, miközben utóbbiakból egyébként is bőséggel kijutott erre a számra. A Greedfallt nem sorolnám ide, hiába mondják sokan, mert előbb jut róla az eszembe a Witcher és az AC, de a The Surge 2 egyértelmű követő, ahogy a Decay of Logos és a Blasphemous is. Más kérdés, hogy nem mindegyik sikerült jól, de hogy melyik, azt majd kiderítitek a magazinból. Volt egyébként más csalódás is, mint például a Men of War új kiegészítője és a Devil’s Hunt, de pozitív csalódásból is kijutott az elmúlt egy hónapban. Jó, a korai hozzáférésből kilépő Hunt: Showdowntól tudtuk, hogy mit várjunk, de az évtizedek után visszatérő Fantasy General 2: Invasion és az év egyik legjobb indie-je, a Children of Morta már nagyobb meglepetésnek bizonyult.

A Gears amúgy más címek mellett mobilra is ellátogatott, így hazai gamer újságírásos interjúnk (Zolee az egykori 576-ból) és a radar alatt maradt indie fejlesztések mellett a POP!-ról is értekeztünk. Nem mellesleg születésnaposként kibeszéltük a Borderlands elmúlt tíz évét, egy újabb partnert behúzva 4 oldalra hizlaltuk felújított társasjátékos rovatunkat, sőt még egy újabbat is indítottunk, aminél (a retró körökben ismert) Stinger mester az arcade játékok izgalmas történelmét taglalja. Hardverek terén az idei IFA újdonságait vettük szemügyre, leteszteltük a Helios-bőrbe bújt Acer Nitro 5-öt, a Lenovo ThinkBookját, illetve még némi telefon és headset is bővítette a repertoárt.

Most pedig jöjjön a teljes játék, valamint a remény, hogy egy hónap múlva (továbbra is rengeteg megjelenéssel) ismét találkozunk, mert bármi is történjék, a lényeg nem változik, ahogy a jelmondatunk sem: a Guru legyen veletek!

Októberi teljes játékunk: Full Metal Furies

Volt mostanában versenyjáték, logikai kaland, nyomozás és horroros FPS is, most pedig a Rogue Legacy című indie kultjáték megalkotóinak újabb agymenését választottuk, mely egy színkódos akcióval megfűszerezett akció-RPG, ami ráadásul csapatban is játszható, sőt lényegében úgy mutatja meg igazán, mire is képes. Éppen ezért javasoljuk, hogy játékostárs hiányában Facebook-csoportunkban és oldalunk fórumán keressétek egymást, kommunikáljatok, sőt állandó csapat/játékostársak esetén bátran ruházzatok be kellő számú példányra, mert megéri.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél található matricára nyomtatott kódsorokat nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni a matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!